На која религија припаѓате?

Од која религија сте ?

• Католичка

Гласови: 2 1.5%
  • Православна

Гласови: 94 71.8%
  • Муслиман

Гласови: 4 3.1%
  • Не верувам

Гласови: 25 19.1%
  • Друга религија/секта (ќе наведам во мислење)

Гласови: 6 4.6%

• Вкупно гласале
    131

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
неможам да поверувам на мојте очи што све сте напишале за религија,барем албанците знаат што се, за разлика од нас македонци не веруваме во ништо,јас верувам во Бог одам во црква знам што сум

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
неможам да поверувам на мојте очи што све сте напишале за религија,барем албанците знаат што се, за разлика од нас македонци не веруваме во ништо,јас верувам во Бог одам во црква знам што сум
А можеш да веруваш во Бог што си го видел така?

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Од кај 20ти па навака се осеќам многу така христијански. Си уживав додека си ја китевме елката, пиевме винце, слушам крисмас сонгс, вчера дури и госпел си пуштивме со друштвово додека се картавме. Топ осечај, таков е периодов. Би требало да ме држи додека помине православниов Бадник, Божик и Василица.

Emma.T

Истакнат Член
23 декември 2012
241
352
163
Крстена сум во православна црква, ама не верувам.

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!

религијата не ме прави помалку или повеќе државјанка

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Еве јас лично познавам албанци, босанци, срби кои имаат муслимански имиња ама се атеисти и немаат никакви проблеми со тоа. Македонец мора да е православен христијанин ами како.

Нешто слично слушнав сабајле на телевизија. Имаше некоја утринска програма и едно девојче кажува за Мостар и вели „Мостар е поделен на два дела, едниот е хрватски другиот муслимански“. И си седиш дома и си маваш неколку фејспалми у иста секунда и почнуваш да кењаш за тоа што си го слушнал на телевизија.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bleach and steppenwolf

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Неверојатно колку многу иззнапишале глупости тука ,се сложувам дека секој има свој став во врска со религијата ама незнам која е потребата да се оди наспроти целото семејство ... :nah
ДЕмек сега модерни атеисти ... -Безвезе е ...
Зошто да нема на кого да се помолиш кога ти треба помош,зошто да не посетиш храм и кога ке излезеш од таму да се почувствуваш психички почист и по смирен ... ?!
Ама тоа е луѓево носат до тотаклно ЛУДИЛО ... (facepalm)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Неверојатно колку многу иззнапишале глупости тука ,се сложувам дека секој има свој став во врска со религијата ама незнам која е потребата да се оди наспроти целото семејство ... :nah
Зошто да нема на кого да се помолиш кога ти треба помош,зошто да не посетиш храм и кога ке излезеш од таму да се почувствуваш психички почист и по смирен ... ?!
Само што ги осуди атеистите, а збориш за „Секој си има свој став“. Е вакви ко тебе ич не ги сакам. Ја неам ништо против верници кои си веруваат и си знаат дека е тоа за нив, ама вакви ко тебе кои кажуваат кој што треба да прави... ја праам вака (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Gloria

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Иако не сум Атеист не ти го разбирам постов.
Зашто ми делува дека ги поставуваш работите како да е прашањето "Дали е убаво да сте верник и кои се придобивките"
Едно е дали имаш желба да си верник а друго е дали ќе веруваш.
Кога можеше голем верник да ми каже додека гледавме филм за Мојсеј дека му има нелогичности и се колеба значи,поскептик ќе изнајде дупло поголеми причини зашто не верува и ќе се сведе на некое негово гледање на настанокот на животот и др.
Кога бев на веронаука отецот колку и да се трудеше да долови да објасни како изгледа Бог пет пати повтори дека тој е многу тешко да го објасни да си го претставиме зашто нема физички изглед,безпросторен и безвременски,и пак пола луѓе си кажуваа како го замислуваат со брада и си бараа претстава иако се крши со божјите заповеди.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Што сакаш да кажеш ?
Се сложуваш дека секој треба да има свој став а да биде наспроти семејството? Ај само ова ми го објасни.
За другото ми е све јасно, кажаа членовите погоре.