На која религија припаѓате?

Од која религија сте ?

• Католичка

Гласови: 2 1.5%
  • Православна

Гласови: 94 71.8%
  • Муслиман

Гласови: 4 3.1%
  • Не верувам

Гласови: 25 19.1%
  • Друга религија/секта (ќе наведам во мислење)

Гласови: 6 4.6%

• Вкупно гласале
    131

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Сакам да се водам како атеист. :cool:
Значи би требало да се "водиш" како христијанин во записите на црквата каде што те крстиле, нели ти имаат издадено крштеница.
А атеизмот не е религија, па за да има каде да се водиш како таков.
Едноставно чим не веруваш, тоа што те крстиле не би требало да ти има некаква улога.

• Ми се допаѓа
Реакции: 84 sk_Y ^_-

Wild.One

Истакнат Член
17 јуни 2012
197
147
343
Wonderland
Многу ме нервираат религиите ама ги почитувам обичаите затоа што таква ми е околината, ајде одбиј да седнеш на бадник да вечераш? Православна Христијанка сум и ме нервира кога ке влезам во црква и ми смрди на темјан и има пуштено хорор музика(језиво) или кога ке почне некој да збори за тоа колку пари земал попот на некој погреб, колку време пеел, што правел воа ноа. Би прифатила доколку сум сум католик и тоа од причина што нема страшни попови, црковна музика и ред други психопатски работи. Незнам дали гледам многу филмови ама катедралата е по релаксирачко место од црква, хорот посебно е милина, нема шаренило од бои да не знаеш која страна да ја фаниш..

Како и дае светот би бил подобро место за живеење доколку нема религии..

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
кога го гледам народов секој ден се прекрстувам,ама религија не зимам,атеист и не ме интересува

Мирче_мкД

Истакнат Член
25 јуни 2012
173
121
343
31
Од последниот попис (не овој шо пропадна) се водам како православен христијанин, така моите ме крстиле, е сега кога ќе има нов нема да наведам никаква религија, зашто едноставно не сакам да припаѓам во било каква и да е религја.

Со тоа што сум крстен, припаѓам на православната религија. Може некако да се открстам, и да не припаѓан на ниедна религија? :cool:
:D:D хаха , да се открстиш мислам дека неможеш и не знам дали има таква опција (крштевањето ти е еден вид обичај) , но како шо реков на нареден попис можеш да се ставиш во било која религија. т.е воопшто да не се ставиш :D.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Воспитана сум како Православна Христијанка, ама не се сметам како таква. Не верувам баш. :unsure
јебига тој ни е : ) aли јако е да се биде у некоју религију нели, да се рокаф адети и марифети
Наша праославна религија е ракијашка, славе миљон, празници едн куп, сфе за арно за среќу, наравно сс ракиичку сфе тој се залие : ) еве ск одвај чекам Божиќ, ааааааааааааааа најјак дн е тој, кој га измисли Божиќ цел живот да му се пада паричка : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Bleach