На која религија припаѓате?

Од која религија сте ?

• Католичка

Гласови: 2 1.5%
  • Православна

Гласови: 94 71.8%
  • Муслиман

Гласови: 4 3.1%
  • Не верувам

Гласови: 25 19.1%
  • Друга религија/секта (ќе наведам во мислење)

Гласови: 6 4.6%

• Вкупно гласале
    131

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Idiot Јас никого не сум го заморувал, ниту па планирам да заморувам, во ниту еден пост не се обидов да произнесувам факти со кои би ве оспорил вас како Атеисти, мојот првичен пост беше на прашање што го имам забележано скоро кај сите Атеисти, а тоа е дека се обидуваат да наметнат мислење.
Можеш да ми ги превртуваш да ми ги преформулираш мислите колку сакаш ти, ама јас си останувам на истото.
Е сега, ако треба да ме тужите затоа што изнесов сопствено убедување(Дека атеистите се во заблуда) без притоа да посакам да ви го наметнам - тужете ме :)

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Idiot Јас никого не сум го заморувал, ниту па планирам да заморувам, во ниту еден пост не се обидов да произнесувам факти со кои би ве оспорил вас како Атеисти, мојот првичен пост беше на прашање што го имам забележано скоро кај сите Атеисти, а тоа е дека се обидуваат да наметнат мислење.
Можеш да ми ги превртуваш да ми ги преформулираш мислите колку сакаш ти, ама јас си останувам на истото.
Е сега, ако треба да ме тужите затоа што изнесов сопствено убедување(Дека атеистите се во заблуда) без притоа да посакам да ви го наметнам - тужете ме :)
Не сме ни судии ни поротници. Твоето мислењње го кажа дека сме во заблуда, јас мислам дека вие верниците сте во заблуда и така ќе си остане цел живот, но во тоа мислење, сосем ти е непотребно “ке видите.....“.
Сите атеисти не се исти. И јас кажував што имам забележано кај верници, ти премногу лично си го свати постот. Реков јас се однесува на сите. Ако не ти е целта да наметнуваш, тогаш тоа “ќе видите...“ ти е непотребно. Ни ние ќе видиме нит ти ќе видиш. А и да видиш нема да се вратиш за да ни кажеш. Ако твојот бог ти врши работа, терај братче, некому еден лексилиум повеќе ќе му заврши работа, некому нешто трето.....

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Темава прерасна од Која религија сте во што значи зборчето ,,Ке видите,,:)
Се согласувам потполно со Идиот со значењето на тој термин,неможе поинаку да се протолкува земајки го во предвид и целиот пост во кој се наога.
Тој дури го поткрепува значењето на тој термин.
Можеби погрешно сме протолкувале од замислата на авторот,но овде како се пишува така се чита.:)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Имам неколку, да се најдат за старос` инаку сум Секташ.