Ехе 2 години не сум била во Скопје а ни во Бутел. Ништо не знам шо се дешава, а секогаш спијам во Бутел![]()
Епа ќе дојдеш летово и ќе не посетиш.
Ехе 2 години не сум била во Скопје а ни во Бутел. Ништо не знам шо се дешава, а секогаш спијам во Бутел![]()
Општини во Градот Скопје
71. Општина Аеродром - селото Долно Лисиче.
72. Општина Бутел - селата: Љубанци, Љуботен и Радишани.
73. Општина Гази Баба - селата: Булачани, Гоце Делчев, Идризово, Инџиково, Јурумлери, Раштак, Сингелиќ, Смиљковци, Стајковци, Страчинци, Црешево и Трубарево.
74. Општина Ѓорче Петров - селата: Волково, Грачани, Кучково, Никиштане, Ново Село и Орман.
75. Општина Карпош - селата: Бардовци и Горно Нерези.
76. Општина Кисела Вода - селата: Драчево и Усје.
77. Општина Сарај - селата: Арнакија, Бојане, Буковиќ, Глумово, Горно Свиларе, Грчец, Дворце, Долно Свиларе, Кондово, Копаница, Крушопвк, Ласкарци, Љубин, Матка, Паничари, Радуша, Раовиќ, Рашче, Рудник Радуша, Семениште, Чајлане и Шишево.
78. Општина Центар
79. Општина Чаир
80. Општина Шуто Оризари - селото Горно Оризари.
Инаку со новата територијална организација, во Град Скопје спаѓа и Сарај.
и Велес бил Титов сега не е. Со ТО од 2005та, Сарај е исто ко Кисела вода......Дел од Град СкопјеИ по автобусите пишува село Сарај.
ОбавезноЕпа ќе дојдеш летово и ќе не посетиш.
Хм незнам сега си е супер секоја година пола лето таму седам многу е мирно ,можеби поодамна било така незнам а таму живеев 95/96 така да не се ни сеќавам како е било.Ново Лисиче порано имаше многу напади со ножеви. Скоро секоја недела имаше некој повреден или убиен. А сега незнам како е ситуацијата, можеби се смирило.
Аеродром - најмирна и најурбана општина! Цел живот живеам тука, и во ниеден момент не почувствуав потреба/желба да се преселам, бидејќи во околината имам се што ми треба... а највеќе од се, мир.