Муабети на дијалекти

Maks

Староседелец
басамаци е скали, мередевен подкровје.
За басамаци точен одговор :)
Mердевен е исто скала ама онаа шо е дрвена или метална
А'зр ќе му дојде нешто како "таман"
Ќешки ке му дојде нешто како "Е'га" не знам другојаче како да го кажам :rofl