isto ti e de ohridski struski se ti e isto....maz mi e od ohrid a tetka mi e mazena vo struga isto govorat...Лошо се гледало, од Струга сум!![]()
isto ti e de ohridski struski se ti e isto....maz mi e od ohrid a tetka mi e mazena vo struga isto govorat...Лошо се гледало, од Струга сум!![]()
Не, не е исто. Струшки дијалект си е нешто посебно...isto ti e de ohridski struski se ti e isto....maz mi e od ohrid a tetka mi e mazena vo struga isto govorat...
ami so e posebno isto e kaj ima razlika ajde kazi nekoj zbor na struski a da ne e isti kako ohridskio dali imaНе, не е исто. Струшки дијалект си е нешто посебно...
Ај да не ја прајме големата сега...ami so e posebno isto e kaj ima razlika ajde kazi nekoj zbor na struski a da ne e isti kako ohridskio dali ima![]()
ok kako ti ke kazas...zaso da ja pravame golema samo diskutiram..nemam potreba da se karam vlezena sum na temata samo da se zabavuvam,a ne da se raspravam...i ne mi e bitno koj na koj e isti dijalekt slicen jas samo si go rekov moeto mislenje deka maz mi e od ohrid a tetka mi od struga i isti mi e dijalektot..pozzАј да не ја прајме големата сега...
Не е исто и точка!
Исто делува за тие што не се од Охрид и од Струга. За Стружани и Охриѓани не е ист.ok kako ti ke kazas...zaso da ja pravame golema samo diskutiram..nemam potreba da se karam vlezena sum na temata samo da se zabavuvam,a ne da se raspravam...i ne mi e bitno koj na koj e isti dijalekt slicen jas samo si go rekov moeto mislenje deka maz mi e od ohrid a tetka mi od struga i isti mi e dijalektot..pozz
ako ti ne si ja procitala mojata objava pred tava deka jas neznam na kirilica da pisam togaj tav e tvoj problem..a dali gi primejkas dijalektite ke vidas deka si pisam na mojo dijalekt..izglede imas namera da se skaras so mene...Исто делува за тие што не се од Охрид и од Струга. За Стружани и Охриѓани не е ист.
И редно е да почиш на кирилица да пишуваш и на дијалект притоа...![]()