Муабети на дијалекти

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
има едн срамотан муабет за исто е ама не е исто, устфари кој муабет куманофски не е срамотан цццццц

julija

Нов член
19 март 2012
21
9
3
33
Ај да не ја прајме големата сега...
Не е исто и точка!
ok kako ti ke kazas...zaso da ja pravame golema samo diskutiram..nemam potreba da se karam vlezena sum na temata samo da se zabavuvam,a ne da se raspravam...i ne mi e bitno koj na koj e isti dijalekt slicen jas samo si go rekov moeto mislenje deka maz mi e od ohrid a tetka mi od struga i isti mi e dijalektot..pozz

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
ok kako ti ke kazas...zaso da ja pravame golema samo diskutiram..nemam potreba da se karam vlezena sum na temata samo da se zabavuvam,a ne da se raspravam...i ne mi e bitno koj na koj e isti dijalekt slicen jas samo si go rekov moeto mislenje deka maz mi e od ohrid a tetka mi od struga i isti mi e dijalektot..pozz
Исто делува за тие што не се од Охрид и од Струга. За Стружани и Охриѓани не е ист.
И редно е да почиш на кирилица да пишуваш и на дијалект притоа...:)

julija

Нов член
19 март 2012
21
9
3
33
Исто делува за тие што не се од Охрид и од Струга. За Стружани и Охриѓани не е ист.
И редно е да почиш на кирилица да пишуваш и на дијалект притоа...:)
ako ti ne si ja procitala mojata objava pred tava deka jas neznam na kirilica da pisam togaj tav e tvoj problem..a dali gi primejkas dijalektite ke vidas deka si pisam na mojo dijalekt..izglede imas namera da se skaras so mene...