Мистеријата за чудовиштето од Лох Нес

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
ех не можам повеќе да ќутам и морам да ја извадам мојата приказна во јавноста. не можам повеќе да кријам, Преспанското чудовиште всушност сум јас. Чудно но вистинито. Пред некое времеси бев во претор и покрај ладното време решив да се избањам пошо не бев избањат од водици, минатата година. и така јас си пливав, си пливав и уште си пливав со различни столови , делфин, ајкула, секира под вода, грбно, стомачно ( имам јаки стомачни ) и слчни стилови и нивоа на пливање, И така со пливање несвесно сум стигнал скоро до грчкиот брег на преспанско езеро. И така олабаен јас во водата, одеднаш видов една разголена сирена како плива со рибите. На почетоткот не ми се веруваше но потоа се уверив дека е вистина. А у човече колку беше јака, Многу јаки Зизки имаше .. а еден задник... човече мислам дека и ким кардашијан би и завидела. иако водата беше ладна и знаеме дека к*р се тресе во ладна вода сепак добив ерекција и поради должината и големинаата на дотичната еректозна особа, таа излезе над водата. И тогаш некој турист ја сликал таа еректозна особа и веднаш грчиштта помислија дека е чудовиште.. јбг, следниот пат ке внимавам каде пливам ...

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp, Eva and Lady*

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Мистеријата која се провлекува многу години за чудовиштето од езерото Лох Нес повторно се актуелизира благодарение на Google Earth кој овозможува...
3D прегледување на сателитски слики од земјата.

Еден корисник на програмата тврди дека видел слика од најпознатото "митско" чудовиште Неси од Лох Нес. Од сликата не може поточно да се заклучи дали се работи навистина за Неси, односно дали воопшто сликата е од животно или од брод.

Jason Cooke тврди дека дваесет метарската фигура која се појавува на сликата со испружени нозе е навистина најпознатото чудовиште кое се претпоставува дека се наоѓа во езерото Лох Нес (Loch Ness) во близина на градот Инвернес на Шкотските планини. Изгледот кој се појавува на сликата навистина потсетува на животно и на описите на чудовиштето од Лох Нес како што го опишуваат "очевидци".

loch-ness-google.jpg

Чудовиштето од Лох Нес или кратко неречено, Неси е објект на расправа од 1933 година која за прв пат била снимена фотографија од истото. Неговиот изглед е сличен на долговратиот диносаурус кој изумрел заедно со копнените диносауруси пред околу 65 милиони години.

loch-ness-monster.jpg

Можноста некој Плесиосаур, како што е наречен овај долговрат диносаурус, да е жив и да плива со слатководното некогаш замрзнато езеро е спротивна на досегашната научна логика, но некои тврдат дека на брегот на езерото биле пронајдени шкрги од животно кое е можно да се на Плесиосаур.

Што мислите вие за оваа мистерија?
Јас мислам дека тоа на првата слика повеќе личи на џиновска сипа отколку на Неси,а тоа на втората личи повеќе на Еласмосаурус или на Брахиосаурус :)