Мисла на денот

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Зашто ги затвораме очите кога се молиме, кога плачеме, кога сонуваме, кога бакнуваме..?
Затоа што знаеме дека најубавите работи во животот не се гледаат со очите туку се чувствуваат со срцето.

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Нешто мое не знам колку ке ви се допадне:)

Не се пронајдив никогаш себеси, се видов отспротива на улицата.

Погледни се во огледало, ќе се препознаеш себеси или пак твојот најголем кошмар.

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Не кажувајте ги вашите проблеми никому, бидејќи некој не ги интересира, а некој ви љубоморат на истите што ги имате.

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio and Smiley_1996

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
нешто да поедноставиш е тешко и коплицирано

нешто да ископлицираш е лесно и едноставно, народе

.
нуспојава.. светот станал многу комликејдид, така им е полесно на тие што треба да мучнат со тинтарата
едноставноста е најтешка ствар на светот

by Astro

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
„... the words which we have above translated ‘Good’ and ‘Evil’ really mean ‘Skilful’ and ‘Unskilful’ respectively. And a good, or skilful thought, may be defined as one which causes happiness; an evil or unskilful thought is one which will produce pain or suffering. It is, therefore, primarily Ignorance—ignorance of the natural laws which govern our mental states—which is the cause of what we name ‘Evil;’ it is always ‘by not understanding’ that we come to have evil thoughts, to speak ill words, to perform evil actions; for could we realize first the pain and sorrow they would cause, such would never be committed.“ - The Law of Righteousness, Ananda Maitriya

• Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996