Мисла на денот

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
„Вистината учи на разбирање, слободата ја развива волјата, искуството донесува досетливост, независноста ја инспирира самодовербата. На тој начин успехот станува загарантиран.“ - За Едукација на Децата
 
  • Like
Реакции: antonio

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
„Најбитно од се е да му наложиш на секој Човек да ја врши својата Волја во Согласност со неговата вистинска Природа.
Истовремено уништи ја таа Лага дека Човекот има грешна и злобна Природа.
Зборот на Гревот е Ограничување.“ - Liber Aleph
 
  • Like
Реакции: antonio

WomanInRed

Староседелец
15 февруари 2012
1,324
3,218
1,123
Првата лекција во животот која треба да ја научиме е ...
Да научиме да живееме сами,срекно...зошто не знаеме кога ке не остават лугето кои ги сакаме.
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
„Теологијата е неважна; зашто и Буда и Свети Игнациј биле Христоси.
Моралноста е неважна; зашто и Сократ и Мухамед биле Христоси.
Над-свесноста е природен феномен; оттука нејзините услови треба да се бараат повеќе во делата отколку во зборовите на оние кои ја постигнале.“ - Дописници до Искушениците
 
  • Like
Реакции: Lena and antonio