Мисла на денот

the.boy

Истакнат Член
11 јуни 2013
68
72
318
42
Животот ме научи никогаш да не се борам со свињи.
Секогаш завршуваш извалкан со кал, а освен тоа...свињите ја обожаваат калта. - Џорџ Бернард Шо

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
Ако за момент ги затвориш своите очи, ќе знаеш дека е среќа кога имаш некој на кој можеш да се ослониш и ќе знаеш дека тој некој кој го сакаш, кај и да е, засекогаш ќе биде покрај тебе.

kizzo

Истакнат Член
14 јануари 2013
827
1,328
93
Скопје-Ченто
www.idadija-inz.com.mk
Odjednom je počeo da je pronalazi u drugim curicama. Neke su imale takav nosić, neke su hodale kao ona, ili se smejale na isti način, zabacujući lepim pokretom glavu malo udesno, neke su slično njoj ćutale, neke pričale, i Popac ih je narednih godina vodao kao avganistanske hrtove, sakupivši, malo po malo, puno raznih detalja svoje velike ljubavi. Ali nikad mu nije uspelo da ih sve sastavi.

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Животот те носи.....пред некоја личност...твој е изборот дали ќе веруваш или не
и дали ќе направиш грешка или не
животот ни дава пат...но дали го одиме правилно....

WomanInRed

Староседелец
15 февруари 2012
1,324
3,218
1,123
Jа губиш пријателе. Полека но сигурно ја губиш. Твојата преголема гордост, ладнокрвност и незаинтересираност ја убиваат. Убаво рекле "не си свесен што имаш додека не го изгубиш".. Tи пријателе не си свесен дека до себе имаш мало срце исполнето со огромна љубов. Срце кое искрено те сака. Душа која не може без тебе. Тело кое копнее по твојот допир. Раце кои едвај чекаат да те прегрнат.. Не си свесен дека ја имаш среќата во рацете. Држи ја цврсто и не оставај ја така лесно да замине од тебе. Научи да го цениш и почитуваш она што го имаш бидејќи ти пријателе, барајќи ги ѕвездите ја губиш месечината. И ќе го сфатиш тоа, но ќе биде доцна пријателе. Доцна...

Игор Џамбазов