Не е битно дали сликата е за мали или големи дечиња,битно е пишаното....или ти не ја ни прочита!?Оваа сликава знаеш дека малите дечиња си ја праќаат и после и се смеат нели ? Жал ми е ако не знаеше, вистина.
Не е битно дали сликата е за мали или големи дечиња,битно е пишаното....или ти не ја ни прочита!?Оваа сликава знаеш дека малите дечиња си ја праќаат и после и се смеат нели ? Жал ми е ако не знаеше, вистина.
А ти моето прашање го прочита?Не е битно дали сликата е за мали или големи дечиња,битно е пишаното....или ти не ја ни прочита!?
Прашај го пензионерот што не те испочитувал а не мене да ме замараш........кривонасочен инает!А ти моето прашање го прочита?
Инает сум иначе, ќе те замарам додека не кажеш.
Не ја прочитав, баба ми се испрде кога ја виде и се умре од смеење.Не е битно дали сликата е за мали или големи дечиња,битно е пишаното....или ти не ја ни прочита!?
Не е еден, милион се. Никој не почитува а сака да го почитуваат, епа нема така.Прашај го пензионерот што не те испочитувал а не мене да ме замараш........кривонасочен инает!
Навистина безвредно ти беше сето тоа дрндање без основа.....Скопјанка сум и дефинитивно е дека различно сме воспитани и нема потреба повеќе да разглабаме....јас како покултурна ке се повлечам.Не ја прочитав, баба ми се испрде кога ја виде и се умре од смеење.
Ај вака малце да гледаме реално на некои работи, кога веќе се фативме за пензионерите:
На пензионерите им е дозволен бесплатен превоз во Скопје, со цел курчење по цел ден и безделничење по градот оти нема што да прават.
Лично со пензионери (четворица) имам правено муабет,и ни еден од нив не го оправдува ова. Иако се пензионери, не го сакаат, сметаат дека е воопшто неправедно.
Друго .. во нив е иднината бе ? Тие до прва деца треба да прават, па да ги чуваме како очите во главата? Тие утре треба семејство да ствараат?
Еве ќе ги земам за пример студентите. Зошто бе они да немат слободен превоз од понеделник до петок во одреден период? м?
Зошто за нив да не важи ? Нели во студентите е иднината ? Тие ли се следните кои треба да создадат своја фамилија ? Дали тие не го заслужуваат превозот ? Повеќето од нив се на факултет, и сакаат што побрзо да завршат, а нивните родители дома крај со крај врзуваат за да му го овозможат факултетот. И не ми вели за ова дка не сум во право затоа што знам дека сум. Само родителите знаат како е кога треба да школуваат студент, да ги плаќаат сите трошкови, партиципации, сместувања итн. Замисли, некој не може да најде сместување блиску до саканиот факултет, па патува по 40 - 50 минути со автобус,затоа што мора да патува и мора да го плати истиот. Замисли земено, месечно ако не извади карта, троши 1800 денари. Зборувам само да отиде и да се врати од факултетот. Не ми кажувај дека пензионерите живееле и работеле за нас, ако толку живееле и работеле, треба сами да се кренат против ова, ако толку гледаат да има за нас. Ама не, нив им одговара, еј, ајде ќе се качиме бе у автобус, беспари е ќе се возиме. Зошто ги нема во приватните автобуси ? Само затоа што треба да платат ? Епа ајде, да ги видам тогаш дека не им е дојдено до тоа, нека си се качат во приватен и нека платат. Дали 10тина души гледам во вторник/викенд во приватен. Едвај ги има и толку.
Доколку немаш уште некого пратено на факултет, посакувам тој ден да дојде и да видиш како е. Но безвредно зборувам ако си од Скопје.
Поздрав, се надевам ја употреби главата да го прочиташ ова, и не го помина само преку ред за да ми ја видиш поентата.
Каде живееш бе дете,каде има милион пезионери,во Македонија!??Не е еден, милион се. Никој не почитува а сака да го почитуваат, епа нема така.
Ај размисли обратно и одговори што би правеле ако немаат ништо од сето тоа.Они се задоволни,нарочито за викендите кога со своите внучиња ке отидат на Водно и ке се возат на жичара.Тебе ти е поентата само да ја навредиш државава,да искритикуваш закони, а воопшто не ти е гајле за добробит на луѓето.
Е добро де нема милион, повеќе има.Каде живееш бе дете,каде има милион пезионери,во Македонија!??
Eпа кај нас е све поразително на секое поле, тој очај им се сервира им се овозможува на таа категорија зш се најбројни а и лесни за манипулирање. Ај да рачистиме овде на темата што е проблемот почитување на постарите или слободниот превоз кој им е овозможен, мене некако оделно ми се гледаат овие две работи.Доволно поразително делува фактот што илјадници пензионери чекаат соодветен ден за да се повозат бесплатно - како форма на забава, дешавка, разбивање на секојдневие.
Не знам дали сфаќате кој очај и кој пораз е тоа... турски серии и кинески автобуси се пинг-понг опсегот во кој постојат човечки битија со 70-80 години животно искуство, кое црно почитување за такви бре
И што се криви пензионерите објасни ми ???