Дали можи наместо шејкер: мед , засладувач или кафеав шејкер ; да се клај ?
Тоа е нешто лигаво,кое се чува во стаклена голема тегла во руски или црн чај,покриено со газа,после една недела се цеди и пие.Има киселкаст вкус кој освежува но нешто посебно да ни влијае за подобрување на здравје немав приметено.Ги превртев сите сајтови македонскиве,и истиот текстѕ на сите е копиран - комбухата е здрава и дрн дрн јариња. Ај кој од вас користел нека пее:
-Кога земате габа комбуха, како се чува,каде и сл?
-Како се користи комбухата (КАКО СЕ КОНЗУМИРА) се јаде,пие се мачка на леб?
-И сл?
Тоа е нешто лигаво,кое се чува во стаклена голема тегла во руски или црн чај,покриено со газа,после една недела се цеди и пие.Има киселкаст вкус кој освежува но нешто посебно да ни влијае за подобрување на здравје немав приметено.
Дали имаш вишок од културата да ми подариш?Јас го пиев и го пијам до ден денес во подрум си седи си расте...Вкусно е мене искрено ми е многу убаво и затоа го пијам.Пиеме сите дома и знам дека на мама и пагаше многу косата и пиеше 300 работи и кога почна со кумбухата и прекина опаѓањето сега незнам дали е од тоа или е од нешто друго.
Во секој случај вреди да се проба ништо штетно ни скапо а може баш тоа да ти биде лекот
Stojne toa e maglaDali kombukata se koristi za namaluvanje na telesnata tezina? Kolkav vremenski period treba da se pie? Dali so ovoj napitok se zgolemuva energijata?