Колку е здрава љубомората во врската?

Andrea Bloodbucket

Истакнат Член
18 февруари 2012
285
328
63
Ако станува збор за патолошка љубомора тогаш.. ЗАГРЕОТА!!!

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Да се има љубомора малку во врската е добро.. така покажуваме дека не ни е сеедно.. ама малку. а не болно љубоморни... зошто таа болна љубомора ако му верувате на партнерот?или ако нема доверба зошто е таа врска?

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Нужно зло :)
Ако ја нема ич и ти е сеедно = нема љубов. Едноставно неможе да ти е сеедно.

Ако ја има претерано, кога тогаш ќе пукне врската, и тоа не заради објективна причина, туку заради преувеличени ситници како резултат на љубомора.

• Ми се допаѓа
Реакции: sweetgirl and Baronessa

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
125
343
Скопје
Љубомора.
Умерена-корисна,ја зацврстува врската и љубовта со неа.
Преголема,премината до степен на болна-отишла јабана довербата,а со тоа и љубовта и врската.

MONE

Нов член
29 март 2012
1
0
1
36
здр на сите според мене љубомората не ти дава слобода во животот тоа е еден вид на психичка болест, ти предизвикува немир и стрес во животот, ако се сака некој се сака со се доверба без било какви сомнежи, столб на љубовта и среќната врска е само довербаата од искуство кажано;))

ChillOutBaby

Нов член
29 март 2012
1
1
3
28
Во некои случаи е нормална,а пак во некои случаи може да искочи и од контрола .. сепак значи како што се вели без љубомора нема љубов но, од преголема љубомора доведува и до крај на врската .. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Jasne Trajkoska

Jasne Trajkoska

Нов член
29 март 2012
1
0
1
46
Jas sum ljubomorna, ne se sramam od toa, sepak mislam deka vo deneshno vreme ne e nishto sigurno, i nemame nikakva garancija shto zna4i jas sekogash sum za mojata parola BRANETE GO SVOETO !!!! Ne deka ne postoi ljubov, ne deka ne postoi razbiranje, ne deka sme nepostojani ili nesigurni, ili mozebi ne sme dovolni sozreani, a sme vozrasni....SHTO E SIGURNO, SIGURNO SI E !!! No sepak za da ne bideme povredeni sepak treba da se trudime sekojdnevno da izgledame prekrasno, i razlicno, da partnerot non stop e zaljuben vo nas - samo togash nema da misli na neverstvo !!! pozz...:))))

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
До одредена граница нормално е но кога ќе се премине границата опасно е :^)
Зошто е опасно ?

Инаку, љубомора да. Го оправдувам тоа, е сега кај некој е поголема кај некој помала тоа не е проблем.

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Уфф здрава е како дрен...
не може да е здрава, кога е болест, јес да разбирам и нормално годи некоја одредена доза на љубомора но знам дека никогаш не останува на тоа "одредена доза" со тек на време се зголемува и зглемува за да на крајот биде пресудно нешто за прекинување и уништување на врската.Затоа подобро ни малку.
Убаво е уште на почеток да си ги разјасниш работите со партнерот, јас друже вака и вака, да си се поставиш онака како што сакаш да ти тече врската, зошто нигде нема место за љубомора само од едната страна...ако ти љубомориш, веруј нема да бидеш поштеден од другата страна.
Затоа чиста сметка, долга љубов.

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21