Колдплеј (Coldplay)

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Нова песна од момциве. Наводно и предвесник за нов албум.

Искрено... со ова потфрлија. Многу.
Многу е различно од предходните албуми, но не се согласувам дека потфрлиле. На крај краева ова е само една песна, не мора да значи дека сите песни од новиот албум ќе им бидат исти.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Многу е различно од предходните албуми, но не се согласувам дека потфрлиле. На крај краева ова е само една песна, не мора да значи дека сите песни од новиот албум ќе им бидат исти.
Види сеа... Знам дека и ти и јас упорно ќе си тераме вака муабет, ама коа ќе седнеме на кафе некаде, од дно на душата ќе почнеме да ја плукаме нумерава. Шо и реално така е. Major minus коа искочи се нервиравме и викавме не може подоле да идат. Ама ете.... имало.
У принцип знам дека една песна не дефинира албум, но не ми се свиѓа што убацуваат лека полека техно елементи и синтетизиран глас. Крис ја дефинираше групата по својата боја на гласот во склоп на гитарите и специфичниот ритам од 2х3+2. Сеа ја расипуваат работата. Пливааат во матно.
 

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Види сеа... Знам дека и ти и јас упорно ќе си тераме вака муабет, ама коа ќе седнеме на кафе некаде, од дно на душата ќе почнеме да ја плукаме нумерава. Шо и реално така е. Major minus коа искочи се нервиравме и викавме не може подоле да идат. Ама ете.... имало.
У принцип знам дека една песна не дефинира албум, но не ми се свиѓа што убацуваат лека полека техно елементи и синтетизиран глас. Крис ја дефинираше групата по својата боја на гласот во склоп на гитарите и специфичниот ритам од 2х3+2. Сеа ја расипуваат работата. Пливааат во матно.
Си ме помешал со некого, мене Major Minus не ми е дотолку лоша. Треба да се помириш дека го сменија правецот на творење. Major minus им е подобра од оваа. Ќе видиме кога ќе излезе албумот.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Си ме помешал со некого, мене Major Minus не ми е дотолку лоша. Треба да се помириш дека го сменија правецот на творење. Major minus им е подобра од оваа. Ќе видиме кога ќе излезе албумот.
Но реално најлошите покрај Принцес крофна од Чајна.
Атлас им беше одличен камбек. Што побогу ги натера на овој излив на сос од печурки да го праат.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Наводно Крис ќе се разведуе од Гвинет Полтро.
Очекувано... Отиде све у неповрат вака и онака.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Не знам шо к*р праат, али од бенд кој порано доста го слушав се претворија во тешка турбофолкераана.
Особено со последните 2 издадени албуми.. И нумерава као цреша на шлагот.