Кои квалитети најмногу ги цените кај професорите?

radioactive

Истакнат Член
14 април 2013
54
39
118
Пристапот кон учениците. Се разбира дека еден ученик повеќе ќе го цени професорот доколку ги прави часовите поопуштени. После секако начинот на кој го пренесува знаењето.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
Да биде опуштен/а на час, а воедно да прави и самите ние да се чувствуваме опуштени. Ако блокираш во сред кажувања да те бутне со некој збор за да можеш да продолжиш, а не да були во тебе очекувајќи дека ништо не знаеш понатака. Битен е и начинот на кој предава и разговара со учениците, како со цел клас, така и индивидуално со секој :)
 

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Кога во вистинска смисла претставува просветител.....тоа ретко се наоѓа , барем јас во моите 20 години образование не наидов на таква личност.
 

Sofija...

Истакнат Член
23 ноември 2012
256
358
363
27
Ги ценам оние професори кои знаат да предаваат со разбирање и добро објаснување со добри примери за да може полесно да се сфати лекцијата а не после дома крши глава не разбираш некој зборови фрази и др. , добриот однос со учениците едноставно оние кои се фини и може да те разберат и оние професори кои што знаа да воспостават мир во училница.
 

UnknownLadyDi

Нов член
8 септември 2013
4
2
3
човек од збор, со разбирање, да си ја знај работата, да не се опушта ама и да не претерва :)
 

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
До сега со моето две годишно искуство на факултет можам да кажам дека само еден професор ми оставено впечаток на комплетен професор. Предава навистина тешки предмети Моелуларна биологија со генетика и Базична имунологија. Човеков има знаење! Ќе речете епа сите професори имаат, тоа е точно ама овој како само ги објаснува работите на попрост начин да можеш да ги разбереш. Исто така секогаш ни закажуваше консултации и на нив уште еднаш истото го повторуваше како и на часови со цел убаво да го разбереме. И што е најважно не гледа да те падни, и морам ова да го кажам ете јас требаше да имам 6 молекуларна затоа што имав 76 поени, еден поени ми фалаше за 7, ми пиша 7, обично ни за пола поени не ја пишуваат поголемата оценка а овој ете и за еден поен не направи проблем, а не ни го замолив да ми ја пише повисоката оценка.
 

Mistery :)

Истакнат Член
23 февруари 2013
145
188
143
Јас сакам строги професори кои знаат да ја држат контролата на часот, исто така некогаш да се оддалечи малку од темата за да го направи часот поинтересен и пред се да не дава оценки ''од ракав".
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Makedonka