Кога треба да им се помогне на ментално болните?

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,374
1,871
1,123
Јас имам братучет (6-7 год.) има аутизам и едно време беше многу агресивен и неговите родители го пуштија во школо за аутиистични деца во Англија. Сега состојбата му е подобрена, откако се вмеша со други дечиња.
Ментално болните луѓе треба многу да се згрижени бидејќи некогаш паѓаат во депресија и премногу се вознемирени па дури тогаш им доаѓаат идеи за убиства и такви слични грди работи. Затоа треба редовно да посетуваат лекари, а не воспитувањето да се препушти само на родителот.
 
  • Like
Реакции: Saladin and Oleri

vitocorleone

Староседелец
27 јуни 2012
75
39
1,018
31
Мое лично мислење е гасна комора, ако тој нема памет мислите дека некогаш ке му го донесете вие во порција ????? Тој оф господ казнет вие подобри стручнаци од него, ви се молам, гасна комора, барем без ризик е :)
 
  • Like
Реакции: 990Freak

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,374
1,871
1,123
Мое лично мислење е гасна комора, ако тој нема памет мислите дека некогаш ке му го донесете вие во порција ????? Тој оф господ казнет вие подобри стручнаци од него, ви се молам, гасна комора, барем без ризик е :)
Абе дека е за опервење ради стореното дело е, ама се зборува и општо за помош околу ментално болните луѓе. Не се сите опасни колку тој, како што и спомнав погоре одвреме-навреме таквите луѓе паѓаат во депресии и едноставно не знаат што прават, на се` се спремни. Затоа со навремена пружена помош од стручни лица и од родителите може да се има мирна ментална болест, за разлика од тој што бил збеснат.
Значи, не си сите ментално болни се за гасна комора.....
 
  • Like
Реакции: Oleri

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,050
6,674
1,153
Big Sur
Мое лично мислење е гасна комора, ако тој нема памет мислите дека некогаш ке му го донесете вие во порција ????? Тој оф господ казнет вие подобри стручнаци од него, ви се молам, гасна комора, барем без ризик е :)
Ако сметаш дека се за во гасна комора луѓе кои не се виновни, ниту свесни за својата состојба, дали мислиш дека некако помагаш или тоа те прави нешто поразличен од нив, со оглед на тоа што и твоево би било убиство подеднакво грозоморно?
 
  • Like
Реакции: Saladin, Oleri and slb_bobo