Како се запознале вашите родители?

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Моите ништо не ми кажуваа ама затоа ја чепкав и најдов дневник од мајка ми каде што пишувало се што како еве како било во кратки црти:
Мајка ми живеела во Србија во Кикинда, а татко престојувал тамо околу 2 месеци кај роднини некои ии тамо се запознале и се забавувале ама тајно затоа што мајка ми била ветена за друг,за србин ии кога мајка ми им кажала на баба ми и дедо ми тие полуделе и не ја пуштале да излегува ама од пуста љубов мајка ми бегалка ии правац за Македонија. Баба ми и дедо ми ептен и биле лути на мајка ми ама кога дознале дека сестра ми е на пат се смириле и дошле у Македонија на неколку недели ии после тоа редовно иделе Македонија-Србија..
Ее ова е љубов да има што да се раскажува а не денешниве ме аддна, ме боцна, се допишувавме, се видовме забременив и ајт у брак (чест на исклучоци XD)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Ичера сам праија муабет сс мои за овој, викам ги нели ви на игранку...
Викаф не : )
У Драмски театар се запознале, тато глумац а мама као играорка треала у некоју претставу да игра сс сфои другаче : )
И шмекнале се сс погледи, тато бија у главну улогу и мама га шмекала цело време : )
И после у бифе рокале некое кафе мафе и искочиле на корзо : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Sofija... and Caci

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Татко ми бил бродоломник, а мајка ми работела на брод кој случајно го спасил мојот татко. Мајка ми го негувала и така се запознале. После кога татко ми го симнале на првото пристаниште ( мислам било љубаниште ) и само што се опоравил добро тргнал во потрага по неа, ама безуспешно. И случајно ја сретнал во голф клубот во кој одел и започнала романсата :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Тавтабита and Caci

Sofija...

Истакнат Член
23 ноември 2012
256
358
363
29
Мајка ми не работи а татко ми е адвокат:). Се запознале во кола кај татко ми во старата лада нива сеа тенекија хахахха мајками работела во трафика а татко ми имал своја канцеларија и мајка ми дека нели во трафика и продавала весници а татко ми секој ден купувал од кај неа и така секој ден пошо мајка ми живеела во Матка и една вечер така касно навечер кога затварала трафиката тато и се понудил да ја однесе до дома и оваа не не како ке ме земе брат ми ( ми има кажано вика убав човек во убава кола тогаш на времето хах зашто да не се качам ама вика страв и било ) како да не! И ја оставил до пред кука и и рекол следен пат ако задоцни брат ти канцеларијата ми е (и објаснил каде е канцеларија ) слободно не страми се викни ме ке те префрлам ( од Центар до Матка јухууу ојде бензинот).. И еден ден стварно вујче не дошол да ја земе закаснил ли незнам и мама пошла до кај тато да ја префрли и вика ..чоеков се израдува коа влегов внатре одма рипна да ме пренесел до дома .. и во кола и рекол имаш убави очи а она него ти имаш убави бркови и се смувале и од тогаш почнале да искачаат ..1 ипол година брска и решиле да се земат ..:Dи така сега си имаат три деца од кој јас сум си второто и најубаво ми е(flower)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Мајка ми не работи а татко ми е адвокат:). Се запознале во кола кај татко ми во старата лада нива сеа тенекија хахахха мајками работела во трафика а татко ми имал своја канцеларија и мајка ми дека нели во трафика и продавала весници а татко ми секој ден купувал од кај неа и така секој ден пошо мајка ми живеела во Матка и една вечер така касно навечер кога затварала трафиката тато и се понудил да ја однесе до дома и оваа не не како ке ме земе брат ми ( ми има кажано вика убав човек во убава кола тогаш на времето хах зашто да не се качам ама вика страв и било ) како да не! И ја оставил до пред кука и и рекол следен пат ако задоцни брат ти канцеларијата ми е (и објаснил каде е канцеларија ) слободно не страми се викни ме ке те префрлам ( од Центар до Матка јухууу ојде бензинот).. И еден ден стварно вујче не дошол да ја земе закаснил ли незнам и мама пошла до кај тато да ја префрли и вика ..чоеков се израдува коа влегов внатре одма рипна да ме пренесел до дома .. и во кола и рекол имаш убави очи а она него ти имаш убави бркови и се смувале и од тогаш почнале да искачаат ..1 ипол година брска и решиле да се земат ..:Dи така сега си имаат три деца од кој јас сум си второто и најубаво ми е(flower)
хаха интерестинг лав стори :zelen дури и солзи ми надојдоа во очите од радост :place:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Sofija...

Sofija...

Истакнат Член
23 ноември 2012
256
358
363
29
Камо денес вака да се запознаваа луѓето :sreken[/quot
Денес никој не те ни погледнува а камоли некој со ваква услуга да те пренесе до дома со кола ..јас мислам имало почит разбирање и голема љубов меѓу нив ..искрено и до ден денес го искажуваат сето ова :) Се гордеам што имам вакви родители(happy)

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Се интересни (убави) приказни, иако не знам моите како се запознале, ама ќе ги прашам.
Инаку денешниве генрации кога ќе се прашуваат нивните деца како се запознале нивните родители...Ех сине се почна од еден лајк :D И што ми текна на Тошо Малерот како се запознал со жена му „Јас свирнав по кола, и она се сврте„ случајна средба :zelen