Ќор сокак.И лево и десноКога се поставува вакво прашање,тоа значи дека веќе е касно,заљубена си!
Се сторе,малку си трудна!
Требаше кај приватните семафори да завртиш лево.![]()

Ќор сокак.И лево и десноКога се поставува вакво прашање,тоа значи дека веќе е касно,заљубена си!
Се сторе,малку си трудна!
Требаше кај приватните семафори да завртиш лево.![]()
Не сум сигурна дали и колку е можно да одиме против сопствените емоции,но ете да речеме кога на себе приметувате дека сте на добар пат да се заљубите,а вие не го сакате тоа од Х причини,како би го избегнале
истото и дали е воопшто можно?
Кој добро владее со своите емоции и мисли може да ги контролира,да не се препушти на сето тоа,но сепак постојат некои работи кои не можат или е тешко да се контролираат.
Како би го извеле сето тоа,кога постојано се сретнувате со таа една иста особа,а во вас се буди вулканот на чувства во истиот момент кога ја гледате,а вие сте сигурни дека нит е време нит место за заљубување?
Би било интересно да се опишат и искуства на ова поле.
Можеби нешто погрешно сум сФатила,ноИзгледа @alf е во право, како пензионер вонземјанин кој видел и чул ствари за кои не можеме ниту да сонуваме дека сонуваме.Човечките пориви за него не се никаква тајна!
Ако субјектот на желба на нечие срце ги поминал првичните филтри (аудио-визуелни, социјално-икономски) тогаш нема никаква потреба за резервираност, освен ако не се работи за лице кое се бави со некакви погубни професии (работи на создавање на шеријатска држава, го чека враќањето на четвртиот рајх, Црна ружа, коцкар, џанак etc.)
Друга причина би била просторна оддалеченост и неможност за делување во заеднички радиус поради икс причини, па човек би морал да ги задуши емоциите за да не одат попусто во недефиниран правец... ако и тоа не е случај, нема потреби од резерви...
Можеби нешто погрешно сум сФатила,но
не ми се допадна коментарот за Алф.Прекрасен пријател и човек,каков што нажалост ретко се наоѓа во денешно време.
Со остатокот од постот се согласувам.
Изгледа @@alf е во право, како пензионер вонземјанин кој видел и чул ствари за кои не можеме ниту да сонуваме дека сонуваме.Човечките пориви за него не се никаква тајна!
Сакав само да се осигурам дека погрешно сум сфатила.Луѓе сме грешиме.alf
Истакнат Член
Машко, 80
![]()
Што тоа напишал Аутрајдер?
How presumptuous and inaccurate of me...
Чудни времиња дојдоа, луѓето како одвај чекаат да се најдат изненаѓени и увреѓени без некоја особена причина...
Не може да се избегне. Исто како што не можеш да ја избегнеш гладта, жедта... Процес.
Да не мρдаш додеκа тρае пенетρиρањето κаκо би дошло до една досадна состојба и би започнал пρоцесот на одљубување.