Како да се избегне заљубување?

• Автор на темата Lena
  • Време на започнување

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Разликата од компатибилни гени до плодни гени е тоа што ти го кажуваш. Плодни гени можеш да најдеш многу... малку феромони и шарко спремен да лае :D Од друга страна компатибилни гени се гени кои што изгледаат плодно но исто така се компатибилни на комбинацијата која ја поседува „предаторот“. Ама го објаснив ова :zelen

Аха, компатибилни гени :zelen

Alaysa

Полноправен Член
17 декември 2015
68
15
18
Јас можам да се контролирам, незнам како, и другарките ми се чудат (think) викаат дека зависи и од карактерот, и да, токму како што рече: можност да се спротиставиш на своите емоции, незнам дали на тоа влијае мојот страв од заљубување во погрешна личност мада е сосема мал, имам свое "не" и "да" во телото кое ме подржува, контролира.. Потруди се да не мислиш на таа личност со помош на некоја активност која сосема ти го зема паметот (излези на кафе со забавни личности, или земи слушај некоја добра мизика која ќе те заигра и расположи) не се поврзувај многу со личноста која не планираш да се заљубиш, нормално зависи и каква е ситуацијата, али од прилика вака е кај мене кога не планирам да се заљубам:sreken

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Јас во животов попрво ќе избегнам да ме удри камион 2 секунди пред да стигне потполно до мене, отколку да избегнам да се заљубам :):(

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and existence

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Дозволете...
Се почеста е таа појава во поново време да се има секс со некого а да не се заљубите(ако веке сте одбрале така).
Иако сметам дека водењето љубов е секогаш емотивно подлабока категорија од таа да се има секс само.
Како се прави тоа.
Кога ке се зближите доволно со некоја личност со која сакате да имате секс без обврска прво што ке направите е блокада на чуствата.
Тоа се прави со воочување на сите негативни особини негови затоа што никој не е совршен.(сигурно ке пронајдете нешто).
Потоа ке си оставите малку цреме простор и ако и понатака ве привлекува сексуално ке легнете со него.
На тој начин ке ја избегнете љубовта.
Затоа што во љубовта партнерот го прифаќаме со сите негови позитивни и негативни особини.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Баш на место ти е мислењево ,е сега ќе ти одговорам
Нели живееме во селфи време кое за мене и вештачко и гледам колку можам да го игнорирам , не е тоа дека некој е заостанат ,што сакам да кажам со тоа , дека така баш функционира тоа секс за една вецер или на долга стаза без обврска , има дал господ , а како би се заљубил вистински онака да се опуштиш без да си ја имашќ помислата дали и во таа или тој што ќе се заљубиш ќе биде она вистинското ?!
Новово време им фрла сенка на вистинските љубови се повеќе , па ние знаеме дека повеќето такви ги има во напишаното во кое уживаме додека ги читаме ,а кога ќе завршиме со читањето сваќаме во каков свет живееме , па нели сите го бараме минатото ? Ех да се врати , за се не само кога станува збор конкретно за ова !
Нема за жал , јас повеќе пати сум пишувал за ова , незнам кој како ќе свати и ќе се сложи само тоа е вистината , за жал ние машките почнавме ,а сигурен сум дека до ден денес жените не надминаа ! (shake) :eek

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Брат...и машко и женско веруј ми нема веке поделеност...тоа партал се праи секој со секого поготово ако е 5-8 милионски град.
Се фукаат со црнци, муслимани, азијати, секакви само да е интересно и да се менува...предрасуди нула, така се растени и воспитувани каоо деца.
Е такво време дојде на западот, а време за љубов никој и нема веке.
Само крсти се да не е некоја лезба па да те издеранжира пред друштво оти за тоа ке те скине сеир послем инаку...како добро утро им е на цело друштво што девојките им се фукаат со други исто и за машките што менуваат и по две во петок и сабота навечер а излегле со една.
Јеобовци шетаат по улици низ град и на жените што се разминуваат со нив им нудат отворено секс, ги прашуваат...WANNA COCK?:D

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па да де тоа викам , нели веќе по одамна стана тренд и во Србија , ако убаво е да функционира така тоа , па тоа е нели природно дадено од господ , и треба да се плескаат без да се гледа на тоа како да сака да те коле некој ?!
Кај нас е лошо што кога си вистински зањубен и кога ќе приидеш да и кажеш во очи одма стапува на сила глумење п***а и изигравање , за греота сме , ај да сме функционирале како надвор ајде , овој сака да ме искористи или што знам , али тука не се одвива ништо , па неможеш да глумиш дека си некоја или некој ,а да не правиш ништо ,одма пасивноста е видлива , има неколку места во Ск каде што си доаѓаат странци , желни се за комуникација девојките еве да речеме за флертување баш онака позитивни , јас незнам ова ,племе ли сме што ли сме , треба да се стракнеш во вена изгледа за да се опуштиш со некој , со исклучоци нормално морам да кажам ,али за жал се многу малку !!

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Не и посветивај внимание,гледај,мидли на неа и готоо

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Па да де тоа викам , нели веќе по одамна стана тренд и во Србија , ако убаво е да функционира така тоа , па тоа е нели природно дадено од господ , и треба да се плескаат без да се гледа на тоа како да сака да те коле некој ?!
Кај нас е лошо што кога си вистински зањубен и кога ќе приидеш да и кажеш во очи одма стапува на сила глумење п***а и изигравање , за греота сме , ај да сме функционирале како надвор ајде , овој сака да ме искористи или што знам , али тука не се одвива ништо , па неможеш да глумиш дека си некоја или некој ,а да не правиш ништо ,одма пасивноста е видлива , има неколку места во Ск каде што си доаѓаат странци , желни се за комуникација девојките еве да речеме за флертување баш онака позитивни , јас незнам ова ,племе ли сме што ли сме , треба да се стракнеш во вена изгледа за да се опуштиш со некој , со исклучоци нормално морам да кажам ,али за жал се многу малку !!
Па да не биле Македонките такви друже досеа сите ние ке сме биле Турци.:D
Примерот со Дачиа(Романија) е таков...дошле Римјаните на времето таму и ги претопиле док трепнеш.:rofl
Нашиве се тешки за освајање, ко планина се...ама на крај кога ке се качиш се дише чист воздух.(flower)
Уште пак ако се нететовирани...ммммм мераци...вистинско женско тело.
Затоа и е тешко да избегнеш љубов.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno