Како да се избегне заљубување?

• Автор на темата Lena
  • Време на започнување

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Кога се поставува вакво прашање,тоа значи дека веќе е касно,заљубена си!
Се сторе,малку си трудна!:rolleyes:

Требаше кај приватните семафори да завртиш лево.:mstickle
Ќор сокак.И лево и десно ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Pica pica

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не сум сигурна дали и колку е можно да одиме против сопствените емоции,но ете да речеме кога на себе приметувате дека сте на добар пат да се заљубите,а вие не го сакате тоа од Х причини,како би го избегнале
истото и дали е воопшто можно?
Кој добро владее со своите емоции и мисли може да ги контролира,да не се препушти на сето тоа,но сепак постојат некои работи кои не можат или е тешко да се контролираат.
Како би го извеле сето тоа,кога постојано се сретнувате со таа една иста особа,а во вас се буди вулканот на чувства во истиот момент кога ја гледате,а вие сте сигурни дека нит е време нит место за заљубување?
Би било интересно да се опишат и искуства на ова поле.

Изгледа @alf е во право, како пензионер вонземјанин кој видел и чул ствари за кои не можеме ниту да сонуваме дека сонуваме.:zelen Човечките пориви за него не се никаква тајна!

Ако субјектот на желба на нечие срце ги поминал првичните филтри (аудио-визуелни, социјално-икономски) тогаш нема никаква потреба за резервираност, освен ако не се работи за лице кое се бави со некакви погубни професии (работи на создавање на шеријатска држава, го чека враќањето на четвртиот рајх, Црна ружа, коцкар, џанак etc.)
Друга причина би била просторна оддалеченост и неможност за делување во заеднички радиус поради икс причини, па човек би морал да ги задуши емоциите за да не одат попусто во недефиниран правец... ако и тоа не е случај, нема потреби од резерви...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Изгледа @alf е во право, како пензионер вонземјанин кој видел и чул ствари за кои не можеме ниту да сонуваме дека сонуваме.:zelen Човечките пориви за него не се никаква тајна!

Ако субјектот на желба на нечие срце ги поминал првичните филтри (аудио-визуелни, социјално-икономски) тогаш нема никаква потреба за резервираност, освен ако не се работи за лице кое се бави со некакви погубни професии (работи на создавање на шеријатска држава, го чека враќањето на четвртиот рајх, Црна ружа, коцкар, џанак etc.)
Друга причина би била просторна оддалеченост и неможност за делување во заеднички радиус поради икс причини, па човек би морал да ги задуши емоциите за да не одат попусто во недефиниран правец... ако и тоа не е случај, нема потреби од резерви...
Можеби нешто погрешно сум сФатила,но
не ми се допадна коментарот за Алф.Прекрасен пријател и човек,каков што нажалост ретко се наоѓа во денешно време.

Со остатокот од постот се согласувам.

Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Можеби нешто погрешно сум сФатила,но
не ми се допадна коментарот за Алф.Прекрасен пријател и човек,каков што нажалост ретко се наоѓа во денешно време.

Со остатокот од постот се согласувам.

alf
Истакнат Член
Машко, 80
2914.jpg

Што тоа напишал Аутрајдер?

Изгледа @@alf е во право, како пензионер вонземјанин кој видел и чул ствари за кои не можеме ниту да сонуваме дека сонуваме.:zelen Човечките пориви за него не се никаква тајна!

How presumptuous and inaccurate of me...:)

Чудни времиња дојдоа, луѓето како одвај чекаат да се најдат изненаѓени и увреѓени без некоја особена причина...

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
alf
Истакнат Член
Машко, 80
2914.jpg

Што тоа напишал Аутрајдер?

How presumptuous and inaccurate of me...:)

Чудни времиња дојдоа, луѓето како одвај чекаат да се најдат изненаѓени и увреѓени без некоја особена причина...
Сакав само да се осигурам дека погрешно сум сфатила.Луѓе сме грешиме.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Не може да се избегне. Исто како што не можеш да ја избегнеш гладта, жедта... Процес.

• Ми се допаѓа
Реакции: MATEJA and Lena

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не може да се избегне. Исто како што не можеш да ја избегнеш гладта, жедта... Процес.

Може, може...;)
Од глад се умира, од жед исто...од незаљубување поретко :zelen

Да не мρдаш додеκа тρае пенетρиρањето κаκо би дошло до една досадна состојба и би започнал пρоцесот на одљубување.

Do you realise how much Homo this statement of yours sounds?:zelen

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Прва го викаш на состанок,во меѓувреме веке си се снашла со кревет,одма го легнуваш,употребуваш и му викаш АЈ СЕГА ГИТЛА ИЧ НЕ ТЕ БИВА !0ed70cd1.gif.pagespeed.ce.0S1loVM2ur.gif

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
Заљубувањето само по себе не може да се избегне. Може само да се одолжи начинот на кој ке ја искажеш љубовта.
Но зошто да се одолжи? За да се смират чуствата и пламенот да спласне и да се намалат симпатиите спрема некој кој ни е недостижен, но сепак привлечен. Некогаш вреди да се проба, но некогаш се знае дека залудни би биле сите напори за да се осфои таа личност.

Пример она е прекрасна кукла од богато семејство, ја сум просечно момче на кое изгледот не му е јака страна,потекнувам од сиромашно семејство. Тогаш е најдобро да се избегне секаков однос со кој јас би се заљубил скроз.Подобро би било така, отколку залудно да копнеам по неа.Подобро да си ја пробам среќата на друга,некоја која повеќе ке ми прилега.

Љубовта е многу јака природна сила, многу јако чуство кое лесно се стекнува но тешко се губи. Да бидеме реални искрено се љуби само во филмовите, во реалниот живот секогаш има нешто ке не сопне, нешто што ке не скрши..

Последна промена: