Исконски фотографии | Црнобело Форум

Исконски фотографии

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,223
5,743
1,683
Disco


Роберт Капа, Loyalist Militiaman at the Moment of Death, Cerro Muriano, September 5, 1936.
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,016
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Барак Обама во срешношколскиот кошаркарски тим.

1 Барак Обама во срешношколскиот кошаркарски тим.jpg

Мухамед Али убедува некого да не скокне од зграда, 1981.

2 Мухамед Али убедува некого да не скокне од зграда - 1981.jpg

Одри Хепбурн во маркет со својето домашно милениче срна, во Беверли Хилс, 1958.

3 Одри Хепбурн во маркет со својето домашно милениче срна, во Беверли Хилс, 1958.jpg

Џими Хнедрикс и Мик Џегер, 1969.

4 Џими Хнедрикс и Мик Џегер, 1969.jpg

Снимањето на логото на MGM.

5 Снимањето на логото на MGM.jpg

Чарли Чаплин и Алберт Ајнштајн.

6 Чарли Чаплин и Алберт Ајнштајн.jpg

Младиот Осама Бин Ладен заедно со својата фамилија во Шведска во 1970-тите. Бин Ладен е вториот од десно во зелена маица и сини панталони.

7 Младиот Осама Бин Ладен заедно со својата фамилија во Шведска во 1970-тит.jpg

Мартин Лутер Кинг и Марлон Брандо.

8 Мартин Лутер Кинг и Марлон Брандо.jpg

Фидел Кастро и Малком Екс дискутираат за политика и фамилија, 1960.

9 Фидел Кастро и Малком Екс дискутираат за политика и фамилија, 1960.jpg

Конструкција на Golden Gate мостот, 1937.

10 Конструкција на Golden Gate мостот, 1937.jpg
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,016
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Владимир Путин како тинејџер (вториот од лево, со капче).

11 Владимир Путин како тинејџер (вториот од лево, со капче).jpg

Мерлин Монро ја запознава кралицата Елизабет II, 1956.

12 Мерлин Монро ја запознава кралицата Елизабет II, 1956.jpg

Хитлер како best man во свадбата на Јозеф Гебелс.

13 Хитлер како best man во свадбата на Јозеф Гебелс.jpg

Норвежани го слават првото пристигање на банани во државата.

14 Норвежани го слават првото пристигање на банани во државата.jpg

Ховард Картер, Англиски археолог, го истражува отворениот саркофаг на Кинг Тут.

15 Ховард Картер, Англиски археолог, го истражува отворениот саркофаг на Кинг Тут.jpg

Конструкција на Mt Rushmore, 1939.

16 Контрукција на Mt Rushmore, 1939.jpg

Вилијам Харли и Артур Давидсон, 1914 - основоположниците на Harley Davidson Motorcycles.

17 Вилијам Харли и Артур Давидсон, 1914 - основоположниците на Harley Davidson Motorcycles.jpg

Младиот Бил Клинтон го запознава Џон Ф. Кенеди.

18 Младиот Бил Клинтон го запознава Џон Ф. Кенеди.jpg
 
Последна промена:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,673
1,683
Han Wavel
Iwo Jima 1945
4fe8a84869beddaf6a000007.jpeg

Берлин 1945
5be1b692d1e8443d29512698.jpeg

Виетнам 1972. Во позадина, напалм бомбардирање.
5be303480591f256b41713db.jpeg

Мачење во затворот Абу Гариб за време на војната во Ирак.
220px-AbuGhraibAbuse-standing-on-box.jpg