Имате 30 минути да наполните 1 куфер и да ја напуштите куќата, што ќе ставите?

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Тоалетна хартија и некое шише вода.....
„Ко преживи причаче“

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
ова ме потсеќа на емисијата дај побрзај зашто ја прекинаа добра беше.
Иначе ја би си ги земала лаптопот со се полначот, два три пара алишта, паста за заби, четка за заби, парфем, бричеви за депилирање, пари колку што имам, личните карти, пасоши, ханзаплас, стерилни гази, завои, риванол, бетадин, алкохол 70%, па може и едно шише ракија, еден џебен нож, упаљач, кибрити, јаже за рипање, патики, апостолки, кетонал, аналгин, кафетин, фенер, грицки така повеќе и две три шишиња вода, ааа и најбитно чадор за цело време сонце да ми грее. :) Ако нешто сум заборавила ќе си додадам :)
Цела аптека :zelen
Стравот од што не наведува да сакаме да понесеме толкав арсенал на лекови?Или е во прашање нешто друго?

Навистина незнам што би понела.
Зависи за каде би требало да ја напуштам куќата,дали за најава на некоја елементана непогода,одмор или било што.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Цела аптека :zelen
Стравот од што не наведува да сакаме да понесеме толкав арсенал на лекови?Или е во прашање нешто друго?
Па за секој случај не се знае што се може да ти се случи и кај се да завршиш :)

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Прво што би ми паднало на памет да земам е моето милениче, потоа албумите, нешто облека ..

MacedonishQueen

Истакнат Член
17 јуни 2015
205
131
143
Ајподот, телефонот, омилените ствари, патиките, штиклите, шминките, сликите, паста за заби и четка за заби, шампонот, геловите за туширање, депилаторот, парите, пасошот, изводот, лична карта. :sreken