Демек не можеше да ми пишеш порака
од оние од 250
Играта на ДеНиро Рави Хаж. Другарство, криминал, воена состојба, љубов, на-ти-го-дај-ми-го.
Ѓубре - Ирвин Велш. Мислам дека негде имаш пишано дека Трејнспотинг ти е омилен. Ваљда ова нема да потфрли.
од 200 денари
Мистер Гвин - Барико. Извртена сказна за отсликување на различни човечки души.
Филм Мкд - И. Ангелков - збирка есеи за македонскиве филмови излезени од 2000 навака.
Читачот - Шлинк (филмот го имаш гледано, така? Книгата е боља).
Мојот Маж - Бужаровска. Кратки прикаски за новово извртено време, збогатени со цинизам и саркастичност.
од 150 денари
Исповедни финеси - В. Галевски - кратки скопски прикаски со голема доза на лежерност и боемлук.
Фотосинтеза - И. Ангелков - младиќ, по скурчување на неисполнет живот дома, фаќа патот за Будимпешта на некоја панк свирка како бивш панкер и фотограф. Во книгата има и една друга сторија (принцип книга во книга раскажување). Не се секирај, не е тешко да се сфати.
Можеш да прашаш и за Крај Пат од Ангелков, пошо ти е читан Керуак. Не е баш како него, али е солидно "on the road“ парче литература. Го нема на листата на попуст, но важеше како една од поевтините (кај 200ки чинам).
Ја имаат и Cloud Atlas за 350 ама не ми е читана и не можам да ти кажам дали вреди или не.