Значењето на опцијата „ми се допаѓа" или лајк

theowndemon

Полноправен Член
Благодарам што ми кажавте дека има опција „ми се допаѓа“ не ја забележав. Искрено и не би се замарала многу со неа, но искрено ме интересира кои мои мислења членовите ги мислат за вредни/добри зошто тогаш ќе почнам да знам кои мои работи се по прифатиливи од околината.
За „ми се допаѓа“ на фејс, опција која ја мразам - мислам сериозно мразам кога некој зависи од тоа. Леб дома нема да ми донеси.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Значењето на опцијата like..
Ме заморува сосем тоа лајкување.Поготово таа глупа опција направи едно непроценливо уметничко дело, поема која знае да однесе со својата содржина или предобра фотографија да биде ставена на исто ниво како и еден изфилтриран селфи на луѓе кои немаат ни грам памет, на обичен глуп статус и слично.
Се прашувам како може еден селфи на некоја си сељандура со дебели напрчени усни да добие 230 likes, а добра,предобро уметничко дело едвај 20?
Something goes wrong there..
Сакаат да си го подигнат егото,
ставаат слика од себе на инста,изфилтрирана 320 пати и гледаат колку лајкс ќе соберат,покажувајќи им на другите некоја замислена чоколадна страна од себе која не постои.Другиве пак се палат на тие слики,љубоморни се, па прават уште понакитени селфиес да добијат повеќе likes од особа Х.

А уметноста и литературата умираат со лајковите и губат вредност.

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija