Значењето на опцијата „ми се допаѓа" или лајк

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Лајк е убава стфар, сфе што е позитиф е убао нели, позитиф е кд нешто што некој напишаја тебе ти се сфиѓа

Има и сеирџиски лајк на форум, е тј не ваља ич, тој се користи кд се контраф левица и десница, ивица и марица...
Има лајк по дифолт што викате ви, лајк сс затфорени очи, копи пејст лајк, како сакаш кажи га, некој и да напише глаа ме боли или кења ми се плаче ми се јебе ми се , лајк па се лупа, не е битан коментар, битан е форумљаш што га напишаја
Има лајк за убави нешта, као например 'ја бидна ујко' и на сфи што ги е мило лајк лајк лајк... то ујче нека расне пачурка ујкина : )
Има лајк за убау траку, тамо у моментално слушам, за слику што те наежуе, за муабет што те насмејуе, виц , фани видео...
Не сам у тија године што ке ми се диза его до пупак и да ми се знои шупак, али убафко е кд на некога му се сфижда кд си нешто убао напишаја, а искрено нервираф ме лајкови што се лупаф од онакој, безвезе, ај ке лупамо лајк на сфе...
А и да, приметија сам некој отфори тему нешто и први пет шес душе што коментираф на туј тему( али од онија теме куде што не се развива којзнае какфа дискусија, него сфак члан си изнесе коментар у врску сс њега и тему) , е што ми беше муабет
е да тј што гу отфорија тему увек лупа лајк на први пет шес душе, као демек фала што коменитра на моју тему, јао бреј тууу...
Али не важи овој увек, комај увек, седмдес посто, израчунаја сам ги овија д'нови, статистику шеску имаше : )

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and JaMi

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Ми се допаѓа копчето ми значи многу јака работа. Значи секогаш пишувам пост и очекувам да добијам едно 10-15 лајкови во рок од 5 - 10 минути, само за да бидам задоволен со себе си.
Доколку не ги добијам бараните лајкови, губам самодоверба, почнувам да вриштам низ соба, ги будам сите комшии, почнувам да плачам, да излевам по гаќи на тераса за нели сите да ме слушнат. Е сеа .. на крај сите ме прашуваат што ти е ? Им објаснувам дека на мој пост не сум добил 10 - 15 лајкови, и веднаш сите се затрчуваат и се регистрираат по форум, само за лајк да ми удрат и да ми ја вратат самодовербата.

Потоа јас, радосен, се враќам во својата соба, со насмевка на лице, се облекувам и продолжувам да седам на форум.
Значи мене копчето „ми се допаѓа“ ми значи живот. Толку.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Доколку ги анализирам вашите постови можам да заклучам да оформам свој став дека тоа го зборите од инает, демек ете во очи кажувате тоа што го мислите. НЕ!

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Драго прјателче Kaarikuto на страна од тоа штo го чекаме денот за билијард, да се вратиме на темава..
Значи тие лајковите се најглупавата работа што некој можел да ја измисли, али ете. Пишувам нешто за да си го искажам мислењето, а не за да собирам лајкови - тапа! Ако на некој му стегнеш лајк би требало да ти се допаѓа неговото мислење, а не персоната !
Е арно, ама тука многу стегаат лајкови и на нешто без врска напишано од некој без врска, ама пријателчиња си се сфаќаш? - пак тапа ! :)
Клише е да се отвори темава другар, оти никој нема да биде искрен, сите сме паметни тука по форумов, сите си солиме памет еден на друг, па затоа избегнувам онакви расправии како таа вчера што заврши со бановите.
Толку од мене :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Драго прјателче Kaarikuto на страна од тоа штo го чекаме денот за билијард, да се вратиме на темава..
Значи тие лајковите се најглупавата работа што некој можел да ја измисли, али ете. Пишувам нешто за да си го искажам мислењето, а не за да собирам лајкови - тапа! Ако на некој му стегнеш лајк би требало да ти се допаѓа неговото мислење, а не персоната !
Е арно, ама тука многу стегаат лајкови и на нешто без врска напишано од некој без врска, ама пријателчиња си се сфаќаш? - пак тапа ! :)
Клише е да се отвори темава другар, оти никој нема да биде искрен, сите сме паметни тука по форумов, сите си солиме памет еден на друг, па затоа избегнувам онакви расправии како таа вчера што заврши со бановите.
Толку од мене :)

Па то бе, то бе бе бе бе бе бе бе бе!

А и друга работа... глеаш често темите одвај во една недела одвај полнат по 2 страници со коментари, а темава за неполни 2 дена, наполна 3 страници... :cool: Шо значи не е клише, туку не е никој искрен т.е. се користи преголема доза на сарказам.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Јас пишувам тоа што сакам и мислам по одредена тема. Многу ми е гајле на некој дали му се допаднало (кликнал "Ми се допаѓа") или не ми се допаѓало. Сигурно секој први во месецот ipopovski не ми праќа на трансакциона, пари кои сум ги заработил од тоа што некои форумџии ми кликнале на тоа копче.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
1-jpg.61266

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Реми браос за овој погоре, потпуно си упрао и ти и Ниџо Кареф : )
Tрака е појјака ако е андерграунд и не е толко доступна за сфако искомерцијализирано уво : )
А ретко некој пушта unknown траку да гу чуе, осфен ако не му е позната од пред тој

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic and Реми

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Ставам лајк од шо ми се допаѓа пост, некогаш се случува да имам исто мислење со некој член и на таа тема да ставам лајк и да не коментирам оти стварно мислам исто. Не сакам да ставам лајк оти некој друг ми ставил, и на крај краева тука сме да споделиме мислење никој немора да лајкува ништо и нема потреба од лажна куртоазија.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto