Запознавање со неговите/нејзините родители

Emma.T

Истакнат Член
23 декември 2012
241
352
163
Што мислите кога е вистинското време за да го/ја запознаете партнерот/партнерката со вашите родители?
- Нема вистинско време, само си доаѓа тоа, спонтано.
Дали секој дечко/девојка ги запознавате со вашите родители?
- Со оглед на тоа што сум имала само еден дечко и морав да го запознаам, следниот не планирам да го запознавам, може со тек на време некогаш, ама на почеток на врската, не.
Како изгледа таа средба,организирате некоја вечера или на краток муабет?
- Свечен ручек, само колку да види како знам да готвам. :giggle
Како реагирате ако не прифати партнерот/партнерката да се запознае со вашите родители?
- Не се замарам негова работа е дали сака или не сака, мое е да понудам, ако сметам дека треба.
Дали претходно разговарате со вашите родители кои прашања смеат да ги постават,односно,ги предупредувате што треба да зборат,а што не пред него/неа?
- Не, моите се доволно свесни за тоа што може да се збори, а што не, на прво запознавање со дечкото.
Дали сметате дека со самото запознавње дечкото/девојката сака да ве приврзе за себе?
- Мислам дека само сака да покаже дека врската станува посериозна, иако јас не би го запознала поради тоа што сакам да го приврзам за мене.
За кого е полесно запознавањето?За машките или за жеснките?
- Исто е, кај сите има одреден притисок кога ќе дојде запознавањето со родителите.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Нема многу да откривам детали,но само да кажам дека прекрасна мајка има,многу се приметува дека искрено ме сака,многу се грижи за мене,многу е внимателна и љубезна.Прекрасна личност! (flower)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and parvati

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Мислу дека за женски е по'лсно, куде куде : )
Најлесно, кутро девојче кај се срами, ти уште повеќе ја тераш да се срами ццц :rolleyes:
Он: Да не се повторувам, спонтано - најубаво.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Varosanec

Староседелец
27 мај 2012
67
24
1,008
39
На клупата крши дујкан
Леле спонтаните запознавање се најдобри само никој да не доживее како моето запознавање со незините родители, вечерта останавме во хотел и утрото околу 11 часот не начека братучетка нејзина покрај кеј и кога кажа женскава што се десило вечерта не искара жената и право под конец кај неа на кафе, ама братучетката незина ги имаше пеено по телефон и се однесуваа онака малку луто ама сепак лошо поминав таму ко за прв пат.Следниот пат беше друга приказна, а сега таму си сум како дома.

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Ги имам запознаено родителите на дечко ми после четири месеци врска и тоа случајно. Се шетавме ние се шетале и тие. Коа одеднаш застануваме со некои повозрасни луѓе. Муабетот еее здраво како сте, ај да ве водиме на кафе, ај друг пат ке дојдеме вика дечко ми, не заборавај и девојката да ја земеш вика човекот а јас не знам кој е. После го прашувам кои се овие, вика моите. И стварно беа неговите.

Boyle

Истакнат Член
23 ноември 2013
25
12
103
Прво неа да ја запознам убаво па после нејзините. Чудни и непријатни ми се овие запознавања секогаш.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Јас онака средно тешко си поминав. Повеќе беше од стрес пред тоа, а таму беше се океј. Ме покани, се средив, се намирисав, си појдов... се запознав со мајка и и баба и (пошто брат и го познавав од пред тоа)... Сседевме в детска кај неа, без многу контакти... се преживеа.
Ме избендисаа за зет, и досега сме во добри односи со нејзините. Па од тогаш на вака стално си одам таму, ко на свое, си правам муабет со сите таму како со моиве дома. Тоа беше најдобрата варијанта што можев да ја добијам!

А на саканата моја и излезе апансас. Додека си се шеткавме така безвезе уште на почетокот на врката, ми се јави татко ми и ме викна веднаш да појдам на работа. Јас си појдов со неа, и таму цел батаљон.. .мајка ми, брат ми, татко ми... Само каков шток беше тоа за неа(hug)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

rain-bow

Истакнат Член
21 ноември 2014
174
79
338
Што мислите кога е вистинското време за да го/ја запознаете партнерот/партнерката со вашите родители?
Не знам дали има вистинско време за тоа, и дали воопшто би знаеле кога е вистинско време.
Дали секој дечко/девојка ги запознавате со вашите родители?
Не, само оние кои заслужиле.
Како изгледа таа средба,организирате некоја вечера или на краток муабет?
-Нормална средба, кафенце , сокче, ред муабет, без притресување.
Како реагирате ако не прифати партнерот/партнерката да се запознае со вашите родители?
Негово право. Ако не сака, здравје друг пат.
Дали претходно разговарате со вашите родители кои прашања смеат да ги постават,односно,ги предупредувате што треба да зборат,а што не пред него/неа?
Не, нема потреба од такво нешто. И така средбата трае кратко после тоа мајка ми се повлекува.
Дали сметате дека со самото запознавње дечкото/девојката сака да ве приврзе за себе?
Не, тоа е глупост. Зошто да мислам дека со тоа што ќе го запознаам ќе го врзам. Зар не постојат разводи??? Кога не само родителите туку сте ги запознале и роднините.
За кого е полесно запознавањето?За машките или за жеснките?
Не верувам дека на некого му е потешко, или полесно. Зависи од особата. И секако од родителите.

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
па ако иде тој или таа кај вас дома тогаш неможете да ги избегнете родителите ќе се поздравите здраво вамте тамте и така а за посериозно ако решите заедно да живеете во стан/куќа тогаш добро е и се препорачува разговор :)

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
До сега никој дечко не сум го запознала со моите, а нема ни да запознаам. Мислам дека нема потреба да запознавам некој со моите, ако нема посериозни намери со мене или онака сме излегувале колку да се избацуваме. Запознавање само со тој што ќе се нафати да ме зема за жена :D