Државна матура

Бојан Велики

Нов член
8 јуни 2012
12
4
3
31
Гостивар, Македонија
јас почнав да го читам и ме фати нервоза... го оставив и ги одговорив дирекнто прашањата... мн беа лесни не беше потребен ни текстот... за разбирлив беше но со тешкотии...

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
епа ако читаш се по ред и у детали нема како да не те фати нервоза.. само површно, се што е со здебелени букви и тоа на крајот што е “да се запамети“ ..да знаев дека ќе биде толку лесна ни толку немаше да се замарам

Ana.Naumovska

Полноправен Член
7 јуни 2012
70
12
8
31
еееј :^) па разбирлив беше текстот, всушност разбирлив ако пред тоа веќе имаш познавања што пишува и вака само за потсетување, немаше ништо шо треба да го знаеш напамет се си имаше во текстовите само повеќе внимание и разбирање, и прашањата да се читаат убаво зашто малку двосмислени некои беа (nod)
И јас мислам така...И да не знаеше ништо пак ќе ги одговореше прашањата...:)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,121
1,683
живи сте бе сите ? и да ве праша, шо одговоривте на прашањето кога е донесен македонскиот јазик да биди лсужбев во македонскат држава? јас ги прашав во ѓколо на кој датум се мисли и на која македонска држава дали на македонија како дел од југославија односно на 2 август на заседанието на асном или 91 кога се осамостоивме па кога се гласало за службен јазик .. ми рекоја дека се јавиле во скопје во министерство и рекле дека се мисли на Асном ...вие шо одговоривте ?
сигурно на втора македонска република мислеле. После АСНОМ :) додуша со познавањава на МК историја не се баш сите запознаени од оние кои ги прават тестовите од Бирото :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Black Hawk

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
Злостор и казна - Достоевски
Пиреј - П.М.Андреевски
За македонцките работи - Мисирков
и од поезија
Албатрос - Бодлер
Езеро (I) - Матеја Матевски

1.Дали средствата за масовна комуникација ги зближуваат или оддалечуваат луѓето
2.Карактеристиките на романтичарските јунаци во делата од романтизмот

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Ај и јас да си прашам нешто. Дали некој ги има симнато тестовите по англиски за државна матура од претходните години?
Ако ги имате симнато дали ќе сакате да ги споделите затоа што страната не ја отвора? :)

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Ај и јас да си прашам нешто. Дали некој ги има симнато тестовите по англиски за државна матура од претходните години?
Ако ги имате симнато дали ќе сакате да ги споделите затоа што страната не ја отвора? :)
Јас го имам симнато од лани, повели

Прикачувања

• 4918_Angliski jazik-juni-2011.pdf
    662.2 KB · Прегледи: 10
  • 4949_Kluc-Angliski-juni2011.pdf
    68.1 KB · Прегледи: 2
  • Ми се допаѓа
Реакции: Angiie

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Не беше баш лесен за разлика од другите години али ок не беше ништо страшно, башка ми се падна во комисија еден “добар’’ и еден “лош’’ такада сите чекавме да излезе тој лошиот да дојде на смена добриот :D и да почнеме со решавање хахаха :) се надевам и на вас ви била слична ситуацијава :D
На мене нон-стоп ми беше добар, т.е добра у комисија, само кога поминуваше онаа набљудувачката штама сите, онака тимска работа :D

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
живи сте бе сите ? и да ве праша, шо одговоривте на прашањето кога е донесен македонскиот јазик да биди лсужбев во македонскат држава? јас ги прашав во ѓколо на кој датум се мисли и на која македонска држава дали на македонија како дел од југославија односно на 2 август на заседанието на асном или 91 кога се осамостоивме па кога се гласало за службен јазик .. ми рекоја дека се јавиле во скопје во министерство и рекле дека се мисли на Асном ...вие шо одговоривте ?

Јас на ова пишав, на првото заседание на АСНОМ 2ри август 1944