јас почнав да го читам и ме фати нервоза... го оставив и ги одговорив дирекнто прашањата... мн беа лесни не беше потребен ни текстот... за разбирлив беше но со тешкотии...
И јас мислам така...И да не знаеше ништо пак ќе ги одговореше прашањата...еееј па разбирлив беше текстот, всушност разбирлив ако пред тоа веќе имаш познавања што пишува и вака само за потсетување, немаше ништо шо треба да го знаеш напамет се си имаше во текстовите само повеќе внимание и разбирање, и прашањата да се читаат убаво зашто малку двосмислени некои беа
сигурно на втора македонска република мислеле. После АСНОМ додуша со познавањава на МК историја не се баш сите запознаени од оние кои ги прават тестовите од Биротоживи сте бе сите ? и да ве праша, шо одговоривте на прашањето кога е донесен македонскиот јазик да биди лсужбев во македонскат држава? јас ги прашав во ѓколо на кој датум се мисли и на која македонска држава дали на македонија како дел од југославија односно на 2 август на заседанието на асном или 91 кога се осамостоивме па кога се гласало за службен јазик .. ми рекоја дека се јавиле во скопје во министерство и рекле дека се мисли на Асном ...вие шо одговоривте ?
Јас го имам симнато од лани, повелиАј и јас да си прашам нешто. Дали некој ги има симнато тестовите по англиски за државна матура од претходните години?
Ако ги имате симнато дали ќе сакате да ги споделите затоа што страната не ја отвора?
На мене нон-стоп ми беше добар, т.е добра у комисија, само кога поминуваше онаа набљудувачката штама сите, онака тимска работаНе беше баш лесен за разлика од другите години али ок не беше ништо страшно, башка ми се падна во комисија еден “добар’’ и еден “лош’’ такада сите чекавме да излезе тој лошиот да дојде на смена добриот и да почнеме со решавање хахаха се надевам и на вас ви била слична ситуацијава
живи сте бе сите ? и да ве праша, шо одговоривте на прашањето кога е донесен македонскиот јазик да биди лсужбев во македонскат држава? јас ги прашав во ѓколо на кој датум се мисли и на која македонска држава дали на македонија како дел од југославија односно на 2 август на заседанието на асном или 91 кога се осамостоивме па кога се гласало за службен јазик .. ми рекоја дека се јавиле во скопје во министерство и рекле дека се мисли на Асном ...вие шо одговоривте ?