Доделување на Оскари 2012

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Ним не им треба оскари да се докажат колку знаат да глумат. И без ним им нудат милионски договори за главни улоги.
Нешто што не ми се допаѓа кај Оскарите е што стрикно се определат за едни имиња и секоја наредна година упорно ги форсираат истите да се закитат со што повеќе награди. Не е фер, али шта чеш. :|
 

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,518
1,183
Big Sur
Искрено, веројатно јас немам вкус за филмови, па обично номинираниве (повеќето) ми се тиња.
Жими Клетници, Линколн и Ана Каренина со костимографијата донекаде. Затоа пак мило ми е што Ен и Џенифер добија Оскари, ептен ми се мили и двете.
Јас, искрено, повеќе гледам за да мавам сеир која во каков целофан се замотала и каква сарма или икебана ставила на глава. Абе врвни ми се.
Мада годинава немаше некои кловновски, ама сепак имаше утки.
Ен, колку и да ми е срцка, фустанот и’ беше врвен промашај. :nah
Наоми Ватс, исто. Што красна на лик, а се посра со тоа логото на Бетмен сред фустан. :eek:
Од Шарлиз лиги ми течат. Па како шизички и сексуљаво ја носи кратката коса, лепота е бре.
Сандра Булок беше исто слатка на лик, ко да не ја газат годините.
И не знам за вас, ниту пак самата некогаш сум и’ била некаков фан, ама мене врвот ми беше Кетрин Зета Џонс! Уф! Може фустанот и’ беше пренаџиџан, ама жената плени! Таков стас, дамско држење и сексапил...очите ми останаа во телевизорот. Да бев машко, цела вечер ќе си ја мислев. :giggle
А кога сме кај машкиве, стандард, класика беа. Жими Крис Еванс што би го грабнала од сред тепих, макар и сосе мајка му идел у пакет. :D

Не гледав сè, па не знам колку ќе ми држи ова вода, ама срамота е какви дрндупки се појавија на Оскариве, а никаде не го видов Ентони Хопкинс, човек што би требало да претставува поим за врвен актер и општо претставник од највисоки редови за една ваква манифестација.
(ко фан, јас сакам секогаш него да го има) :zelen
 

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Ги гледав до некаде и 4 саат фати...и не ги догледав...Арго е фантастичен филм, според вистинска приказна и искрено честитки до Бен Афлек, човекот навистина се труди да остави печат...и заслужен е оскарот. За Life of Pi многу ми е драго особено оти наша компанија стои зад анимациите и дека скоро се е направено вештачки освен детето и чамчето и тоа заслужува оскар оти такво достигнување во анимацијата досеа не е видено. Кристоф Валц заслужен оскар за споредна улога!!! Иако мислам дека Џанго заслужи многу повеќе ама ок. И за костимографија и сценографија, фотографија како и да е оскарите отидоа на право место. Даниел дел Луис го заслужи оскарчето. Жените не ме импресионираа. ..иако онаа Лоренс ќе стане супер добра актерка мислам дека и беше рано за оскар ама во ред .
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Slims

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас си бетувам на Matthew McConaughey (главна машка улога), Jared Leto (споредна машка улога) и possibly Dallas Buyers Club (најдобар филм) дека ќе земат оскари. Језда ептен ја бендисав глумата на еден од моите омилени глумци општо - Christian Bale во Out of the Furnace, али гледам номиниран е за главна машка улога во American Hustle (за жал сеуште го немам изгледано, а ми дреме у лаптоп недела-две). Исто, многу ми се допадна глумата на Casey Affleck во истиов овој филм, не би било лошо барем да беше номинирал за споредна машка улога. Јас мислам дека доста добра конкуренција е Gravity пошо имаше многу јаки позитивни критики и за глума и општо како филм. Ама не ми се верува Sandra Bullock повторно да земе оскар. Од цртаните мислам дека The Croods го собира. :p
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И јас мислам дека Matthew ќе земе за најдобра улога, а за споредна според мене треба Michael Fassbender од 12 Years a Slave, за најдобар филм сакам Captain Phillips или 12 Years a Slave, еден од овие ако земе супер. Штета што не е номиниран Prisoners исто и за Том Хенкс ми е криво.
Иначе на нет има ли некаде дас се гледа? Не можам да ја слушам таа глупачата на сител. :)
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Денес на социјалните мрежи

“Ајде сите да потпишеме петиција ДиКаприо да собере оскар “
е исто што и
„Ајде да собереме лајкови да му помогнеме на Петко да ја победи леукемијата“.

Патем, оскарите не се некое јако мерило за квалитет како некогаш што беа.

Ама реално, годинава сите заслужено добија оскар. И некако, многу подобри филмови имаме од претходните 2-3 години.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ама реално, годинава сите заслужено добија оскар. И некако, многу подобри филмови имаме од претходните 2-3 години.
Не знам... Уште ги немам изгледано сите филмови. У принцип во година каде даваат и златна малина и оскар на една иста улога, човек да си напраи face-palm и да крене гард кон новопечениве актери кои си ќаруваат додека некои навистина ненормални луѓе да седат со празни раце.
У принцип - кисело е грозјето, да. Ама не знам што па заслужна беше Џенифер Лоренс минатиот пат за разлика од Guilbert Grape? Кога парираме sinister roles.
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Ама не знам што па заслужна беше Џенифер Лоренс минатиот пат за разлика од Guilbert Grape? Кога парираме sinister roles.

Комплетно се сложувам.

Еве нешто интересно, ако досега не сте го виделе. Ellen DeGeneres прави групна слика со неколку глумци.

ED 3.jpgED 4.jpg ED 5.jpgED 6.jpg ED 1.jpg ED 2.jpg