Прилагодлив сум на секое место. Нормално, не можам да отидам сам на некое место, било тоа кафана, кафич или дискотека (додуша два пати сам имам отидено и беше топ
), тоа се договара со друштвото со кое човек искача.
Секако, мој прв избор од 16 до 24 години беше кафаната, но мислам дека полека полека ми станува тапа место за искачање.
Ми се се*е кога ќе видам ноторни алкохоличари кои дошле да се расправаат у кафана за банални работи, дечишта, курлиња кои после првото шише Смедеревка (поделено на 4-ца) почнуваат да се дерат на музиката, да паѓаат у трансови на "нивната песна" и на девојчиња кои пијат без мерка и после повраќаат ко девојката у Scary Movie на која и праат егзорцизам.
Сум искусил миљон и еден пат разни локации но еве во последно време ќејф ми прават дискотеки, помали клубови, се разбира во нормални услови а не кога е гз преку глава. Се додека секоја недела не искачам на исти места е ок
.
Кафиња обавезно, било тоа преку недела, викенд или празник. Едноставно уживам со соговорникот додека тегнам кафе со 15 цигари уз него. Ем можеш да направиш муабет, да погледаш фудбал (и таа ќе погледа некогаш
) да прокоментираш за некој што седи карши вас, па дури и да навлезете во тешки филозофии и психи
.