Дедо Мраз

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Во право си, со сепак вистината помалце боли. Дедо Мраз на форум нема ама има надвор на плоштад.
хахаха пред некој ден шетајќи на плоштад 3ца видовме,само се прашувавме со 4FUN кој е вистинскиот Дедо Мраз :unsure:D

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and Natenceto

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
не постои. пропаганда.

sadsadasp.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Е добро де сите знаеме дека Дедо Мраз не постои. Тоа според мене, не значи дека не треба да му се радуваме на божемното постоење и на оние Дедо Мразовци кои весело тропкаат со ѕвончиња на плоштад ... или насмевката што ја измамува токму насмеаниот Дедо Мраз од рекламите за кока кола...
И ако знаеме дека не постои не треба да седнеме и на две годишно дете да му кажеме - еј слушај Дедо Мраз не постои и оваа година нема подарок... ако веќе не сакаме да го лажеме нели, може да кажеме тато и мама се Дедо Мраз и ако си добар и бла бла ќе си добиеш подарок.. whatever...

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Да ,да ...Постои како не постоел(happy)
Пред некој ден гледам пред врата еден елен со порака на неговите рогови -"Стар е го мавна срцеклоцање и му откажаа нозете па затоа падна долу " (facepalm)(facepalm)
Иначе еве еден јак виц за дедо мраз :Си пораснал кога желбите сакаш да ти ги исполнува Снежана а не Дедо Мраз!. ;)
:giggle

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Не постои,така не лажеа кога бевме мали.Секако дека го сакам Дедо Мраз.Еј ти,ако читаш ова го сакам за Нова Година (wasntme).Инаку најмногу ме израдува кога моите ми купиле лаптоп и го ставиле под елката :D
gift-sets.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: 84 sk_Y ^_-

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Постои дедомраз итоа не еден туку 3ца постојат во Охрид + имаат другари Шиљо и Мики Маус. Еве јас на пример неколку пати си се сликам кога поминувам низ чаршија, и така си стои сликата на излогот од фото рекс. Исто така и оваа година планирам да се изнасликам, ради традиција...само од ко пораснав не им седнувам јас во скут, туку ги терам да ми седнат тие мене.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Е добро де сите знаеме дека Дедо Мраз не постои. Тоа според мене, не значи дека не треба да му се радуваме на божемното постоење и на оние Дедо Мразовци кои весело тропкаат со ѕвончиња на плоштад ... или насмевката што ја измамува токму насмеаниот Дедо Мраз од рекламите за кока кола...
И ако знаеме дека не постои не треба да седнеме и на две годишно дете да му кажеме - еј слушај Дедо Мраз не постои и оваа година нема подарок... ако веќе не сакаме да го лажеме нели, може да кажеме тато и мама се Дедо Мраз и ако си добар и бла бла ќе си добиеш подарок.. whatever...
Мене всушност коа ќе го видам дедо мраз фигуративно, повеќе ме потсетува слично на ова:
Scary_Clown.jpg

И не, не дека го нејќам но сета таа фама околу него ми е помалку чудна и тажна. Насмевка и џагор на мали деца повеќе ми се допаѓаат па и да не е толку украсено.