Даниел Кајмакоски - искрен или позер?

Pato Milan

Нов член
17 февруари 2014
4
4
3
Конечно некој и мене да ме разбере за тоа негово "лигавење".Се согласувам делумно со тебе мене не ме интересира дали е од некое село од Струга или од градот едноставно не ми се допаѓа како он се лигави на секое интервју (со она "ве сакам сите" , "благодарам,фала многу") .Гледам x-фактор ама немам некој посебен фаворит. Излишно е да се споредува со Тоше. Мислам дека и ние самите го споредуваме него па и сите други пејачи кои се појавија со Тоше бидејќи Тоше беше и секогаш ќе остане идеал како еден пејач треба да се однесува,да пее целокупно неговата појава.Даниел додека пее е супер има некоја харизма , но откако ќе заврши сето се губи.Мене лично не ми се допаѓа може сум само хејтер ама има нешто во него што едноставно не ми се допаѓа.Би сакала да победи само затоа што е Македонец.

• Ми се допаѓа
Реакции: Glory

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Немам појма зошто се крена толку фама заради еден 30 годишен талент. Да беше барем талент добро ке беше, немаше на овие години да станува звезда, покрај неколку слични музички настапи што ги имал, до сега ке беше барем познат кај нас, а не од еднаш Јеееее, еве го великанот, најбољи си, тооо!
Според мене, ке си стане некаков фактор он, само кој фактор ке биде...најверојанто X фактор - непознат фактор :)
Нема дечкото глас за увце, тешко дека може да ми погоди неколку стари македонски, мераклиски... (pivo)

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Многу ми е жал што името на Тоше е многу често злоупотребувано и искористувано за секакви работи :|
Немам појма зошто се крена толку фама заради еден 30 годишен талент. Да беше барем талент добро ке беше, немаше на овие години да станува звезда, покрај неколку слични музички настапи што ги имал, до сега ке беше барем познат кај нас, а не од еднаш Јеееее, еве го великанот, најбољи си, тооо!
Според мене, ке си стане некаков фактор он, само кој фактор ке биде...најверојанто X фактор - непознат фактор :)
Нема дечкото глас за увце, тешко дека може да ми погоди неколку стари македонски, мераклиски... (pivo)
Сепак ќе ни биде мило ако победи.
Добар е Даниел.Единствено што не ми се допаѓа што се прави нескромно скромен :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Glory and 4FUN

Glory

Истакнат Член
8 септември 2013
27
13
103
Последно нешто што ми паѓа на памет е да го споредам (читај: израмнам) со Тоше. Не му е дораснат и нема да му биде. Само што објективно и непристрасно гледано, за разлика од оние кои паѓаат на секој негов збор, забележувам дека ги користи истите фрази, постапки и начин на комуникација. Тоше беше ѕвезда на цел Балкан, сигурно и Алекса и Лукијан го знаат и го почитуваат, па не се однесуваат така. Зошто не речам дека тие се обидуваат да го имитираат? Го почитувам што кога пее негови песни, воопшто не се обидува ниту слично да ги изведе, си има негов оригинален начин и тоа е топ. Ама во однесувањето, зборувањето, изјавите...не е извежбан уште како што треба, ама се гледа дека некако вештачки ги упикува тие моменти што „палат“ . Воопшто не оспорувам дека има ок боја на глас, фино пее и може да просперира, зависно колку ќе вложи и колку ќе се одржи. Не е моментот „Македончето само да хејта“, туку е малку поголема свесност и незаслепеност од моменталната фама дека сЕ што е наше и малку добро треба да го „голтаме“ и величиме без сомневање, само затоа што е наше.:wavespin

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Butterfly^^

Истакнат Член
7 јануари 2013
239
271
373
Дека пее одлично е повеќе од очигледно. Според мене најдобро се претставува во поп стил и треба да продолжи да бира такви песни. Е сега добро е што тој знае да се снајде во речиси секоја варијанта, значи не фалшира, што е особено битно за таквата професија. За харизма до некаде има, но ептен ми е флегма. Едно прашање ќе му постават дечково лагано си филозофира као цела емисија да му е посветена нему.
За популарноста мислам дека нема шо да се дискутира. Х фактор - светски познато шоу, Даниел единствен македонски натпреварувач ... па и Белов беше единствениот македонски натпреварувач во Операција Триумф и беше т.н "фаворит" ( а според мене две чисти нема дечкото од пеење) . Јас му предвидувам некое 2 , 3 место.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Оф лелеее цела тема за што се отворила..
Јас утре за Лукијан ќе пробам да отворам една дали навистина е срамежлив или лажно се прави таков? :svirka

Иначе за Даниел..читам филозофирал многу, се лигавел, не можел да испее македонски мераклиски..?
И Илма Брковиќ филозофира па што? И тоа она според мене е далеку понападна и иритира..
Секој пејач е најдобар во еден правец и тој го практикува.. Како што Бионсе не може да запее рок да речам така и Даниел одбира нешто што го знае да го изведе најдобро :D

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Даниел е човек кој потекнува од Македонија и треба да го подржиме во неговиот пат поради афирмација на нашата државичка.Споредбите со Тоше се смешни, и никој не може да се споредува со него. Лесно е да се критикува некој ,многу потешко е да се каже убав збор на место.
Дајте му глас на момчето кое се труди да си го најде патот во животот како и сите ние што се трудиме да преживееме.

• Ми се допаѓа
Реакции: Yvette and melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
X-factor не е шоу на националности туку на таленти. Се` додека мислиме дека победата нешто ќе направи за нашето национално прашање, ќе си чмаеме во дупката.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Се изначитав секакви коментари, но ни најмалку не ви текнува дека сето ова е шоу бизнис?!
Секој кој сака да излезе пред камера во било која област го прави тоа за пари и слава!
Талент кој сака да пее од срце и душа ќе си пее, свири пишува текстови и без да сака да биде слушнат и виден, сите натпреварувачи во финалето неоспрливо е дека имаат талент, но секако дека им се примамливи и парите, така да слушајте ја музиката, не ги оценувајте луѓето, не се замарам кој каков бил, дали бил скромен или срамежлив, ако добро ја отпеал песната ја слушам, ако не втор пат нема.

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Што друго ако не лош коментар од нашето македонче.И за Тоше имаше лоши коментари во почетокот,се лигавел,се преправал како добро душен итн.Сега дојде време истото да се коментира и за Даниел,јас мислам дека на Даниел му треба извесно време да се усоврши,па тек тогаш ке го видеме неговиот плод како пеач.ние многу рано почнавме да му судиме.