Ми пушти спот од Бритни Спиарс додека бев во блага депресија...Оној во кој се дави во кадата, одма ми дојде поарно љуби га дада
Што знам, јас не се ложам на овие стандардни амерички идеи за романитика: рози во кревет, свеќи, Бруно Марс и неговата пукната граната у фаца у позадина...Либенце мој го знае тоа и го почитува, најмногу зашто и него му одговара.
Мислам дека и двајцата ја поседуваме онаа романтичка нишка во доволни граници, за да бидеме разлигавени онолку колку што навистина можеме да поднесеме.
Пиев некои антибиотици и, пред неколку дена требаше да дојдат пријатели кај нас на гости ( бидејќи заедно живееме) и јас онака на зезање му викам: „ Што вие утре ќе пиете, јас ќе ве гледам? “
И утре дента си доаѓам од работа и наоѓам писулче залепено на фрижидер.: „ Извади го виното од внатре да постои на собна температура “.
И нели јас отворам фрижидер и внатре една голема правоаголна кутија со чери бонбони и залепено ливче на нејзе: „ За да не се чувствуваш запоставено, потребно ми е да ме следиш во секој чекор.
)) “
Се изнасмеав. И убаво ми дојде на душичката, а богами и румот од бонбоните.
Нашата романтика е во некој таков зајадливо-комичен стил....и ми се бендисува