Дали имате бенифициран/а пријател/ка?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Првично, секој си има право да одлучува дали сака да се вплеткува во такво нешто.
Разлика има кога знаеш дека тоа го правиш затоа што ти сакаш така, дека имаш секс и утре ќе пиеш кафе со таа личност без обавези и записници, објаснувања и стратегии и она кога наводно се муваш со некој си, имате секс одвреме навреме нели, а вистината е дека ти си ја замислила веќе свадбата и потајно се надеваш дека ќе искочи нешто добро, а дотичниот те третира како последна станица и наоѓа време исклучиво само кога нема ништо друго да прави.

Тоа да, во случај кога двете страни се кристално јасни.
But then...there are always strings attached...no man is an island и тие работи :) затоа вториот пример е повеќе застапен во реалноста.
Кога би можеле луѓето да се јасни со себе и со другите, колку глупости би се избегнале...nevermind, пак почнав со утопии :D

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Тоа да, во случај кога двете страни се кристално јасни.
But then...there are always strings attached...no man is an island и тие работи :) затоа вториот пример е повеќе застапен во реалноста.
Кога би можеле луѓето да се јасни со себе и со другите, колку глупости би се избегнале...nevermind, пак почнав со утопии :D
А, зашто не би биле јасни? :unsure
Сигурно дека не влегуваш во било која врска, со надежи за свадбени ѕвона од старт, и со мени од ресторанот во кој знаеш дека ќе се одржи церемонијата, не?
Кога веќе се декларираш како изграден карактер, ондак биди тоа.
Сакаш фак бади? Бујрум.
Сакаш дечко/девојка? Пак бујрум.
Не сме малоумни да не знаеме да правиме разлика.

Е, сега уште една работа. Јасно дека ние не сме животни па да се водиме исклучиво од нагони, дека може да се појават емоции повеќе од дозволеното за да биде взаемен кејфот, може. Вистината е дека произлегле успешни врски од такви бенифицирани дружби, ама ако ги утнеш фреквенциите со партнерот и забораваш кај си го оставил достоинството, следи епик феил.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
А, зашто не би биле јасни? :unsure
Сигурно дека не влегуваш во било која врска, со надежи за свадбени ѕвона од старт, и со мени од ресторанот во кој знаеш дека ќе се одржи церемонијата, не?
Кога веќе се декларираш како изграден карактер, ондак биди тоа.
Сакаш фак бади? Бујрум.
Сакаш дечко/девојка? Пак бујрум.
Не сме малоумни да не знаеме да правиме разлика.

Е, сега уште една работа. Јасно дека ние не сме животни па да се водиме исклучиво од нагони, дека може да се појават емоции повеќе од дозволеното за да биде взаемен кејфот, може. Вистината е дека произлегле успешни врски од такви бенифицирани дружби, ама ако ги утнеш фреквенциите со партнерот и забораваш кај си го оставил достоинството, следи епик феил.

Свадбени ѕвона? Заеднички плац на гробишта и заедничка надгробна плоча! Имиња за внуците и вреќи брашно во подрум за секој случај, злу не требало, е бонус.
Не се декларирам никаде како изграден карактер, уште сум карабина со кров, немам фасада, ламинат, плочки и дограма.

Многу ми се комлицирани денешните машко-женски односи, мојот мозок сеуште ги процесира новите трендови.
Туку како оди тоа, во кој момент знаеш дека некој лик би ти бил само part time ебач а не деќко? Како се пристапува на женска особа со намера за temporary секс? Пошто шо знам....некои женски особи би биле бајаги навредени ако во нив некој гледа само....фелацио.
Кој е лимитот на емоции и како знаеш дека си го пречекорила `дозволеното`. Има бројач на импулси или мегабајти?!
Дали емоционално хендикепираните лица имаат предност во денешните новосоздадени видови меѓуполови интеракции?

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
Не бевме пријатели, блиц упознавање, се чита у погледот шо сакаме двајцата и чекаме цимерките нејзини да идат да учат, на кафе било каде. Прва ми беше, се затрескав, кога ќе размислав отпосле на неа не и беше тоа целта. Идевме некои 6 месеци и толку, ја немам видено 2 години сигурно.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Friends with benefits Убаво изгледа на некој филм. Ама човечко суштество со емоции само ќе биде повредено. А после залажувајте се дека се ќе биде исто и ќе имате пријател или пријателка. Само сте го загубиле пријателството за една вечер секс. Така не морате со другарка може со било која или било кој барем не губиш некој кој ти е близок.
Имаше убаво филмче но во реален живот само емотивно тап човек може да опстане во таква релација.
BTW како одговор на поставеното прашање, јас немам таков пријател ниту сакам да имам, џабе изгубено време и енергија .

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Luckky, Lady* and existence

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Немам, а можеше да имам, но не сакав за да не дојде до ПМ после.