Дали имате бенифициран/а пријател/ка?

live.your.life

Нов член
26 март 2013
20
24
3
Тие хормоните што ти ги напишав ти се тесно поврзани со чувствата. Замисли по некоја случајност се викаат хормони на среќа и хормони на љубов. Погоди кога се лачат? Тоа знаеш што вика? Дека нема секс со рамнодушност, а притоа истовремено да биде и уживање. Целиот твој пост е контрадикција :sreken
Таман работа со рамнодушност, се работи за неверојатна физичка привлечност, тоа сигурно:) Како и да е, има јасна граница меѓу љубов/заљубеност и физичка привлечност/хемија.

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
Искрено до пред некое време имав "бенефицирана врска" :gladen
но...не е тоа тоа...
барем за мене...за многу кратко време ми досади...типот беше навистина навистина СУПЕР...али не е интерсно...кога веќе ќе пробаш се што си посакувал
а сеуште си во бене-врска со истиот тип..тогаш мислам дека тука не се работи повеќе само за обична авантура-туку дека тоа преминува во навика...па по некоја случајност,голема е веројатноста и да помислиш дека си заљубен кога не си...
Осаменоста е главна причина за овие врски според мене... тоа не значи дека не можеш да бидеш со некој подобар во моментот..туку можеби само..дека не си подготвен на таков чекор...или пак немаш доволно време да се посветиш некому како треба..

BokoLoco

Нов член
6 април 2013
26
24
3
30
Скопје
Едно време имав фак бади. Разликата помеќу пријатели со бенефиции и фак бади е шо пријатели со бенефиции прво сте пријатели, а тоа доаѓа од страна. Кај фак бади доаѓа само сексот и толку. Дојди, освежи се, замини. Као животни, колку нагонот да помине.

the.boy

Истакнат Член
11 јуни 2013
68
72
318
42
Дали некогаш сте посакале секс со вашиот најдобар пријател? Значи тој е човекот на кого се му кажувате,сите ваши тајни,значи не чувствувате никакви емоции,едноставно понекогаш се појавува страст.Дали некогаш ви се случило тоа? Дали би се одлучиле да имате секс кога и да ви затреба и пак да останете најдобри пријатели или пак мислите дека сексот ќе смени нешто?:wub
Imam takvo iskustvo, i moram da priznam deka dokolku se koristi so zrelost, ova e dobra alatka za novi dozivuvanja.
Nie ispolnuvavme se shto ni posakuvashe srceto, o d cista ljubov do div seks, od poezija do seks vo kino, i mislam deka toa bese prekrasno.
Napomenuvam, samo zrelost e potrebno za da ne se zloupotrebi istoto.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Темава е - ти ме као лажеш, а ја ти као вјерујем.:)
А можеби конзумеризмот навлезе и во нашите емотивни животи?! Полека но сигурно се претвораме во продукти кои стојат на полица?

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and melpomena

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Има разлика помеѓу бенифициран пријател и ебач кој те третира како ВПШ варијанта.
Согледајте ја.
Just sayin` :*

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
А која е разликата? :) Барем од перспектива на особа која е склона кон симплифицирање на меѓучовечките односи, i`m in the dark on this one...
Не сум сигурен кои се бенефитите, знам дека неколку такви ситуации во кои сум се вовлекол во животот не донеле ништо добро, само ме направиле поголем идиот од обично :( Should have fapped man. Should have. :(

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
А која е разликата? :) Барем од перспектива на особа која е склона кон симплифицирање на меѓучовечките односи, i`m in the dark on this one...
Не сум сигурен кои се бенефитите, знам дека неколку такви ситуации во кои сум се вовлекол во животот не донеле ништо добро, само ме направиле поголем идиот од обично :( Should have fapped man. Should have. :(
Првично, секој си има право да одлучува дали сака да се вплеткува во такво нешто.
Разлика има кога знаеш дека тоа го правиш затоа што ти сакаш така, дека имаш секс и утре ќе пиеш кафе со таа личност без обавези и записници, објаснувања и стратегии и она кога наводно се муваш со некој си, имате секс одвреме навреме нели, а вистината е дека ти си ја замислила веќе свадбата и потајно се надеваш дека ќе искочи нешто добро, а дотичниот те третира како последна станица и наоѓа време исклучиво само кога нема ништо друго да прави.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lillian