Дали живееме во „последните денови“?

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
90
Со оглед на пророштвата кои ги Прорекла Библијата и настаните кои ги гледаме секој ден, светот само тоне се повеке и повеке, нема никаква морал, почит,само омраза, се се исполнува во нашево време, ијако лугето не им обрнуваат внимание на доказите дека крајот е близу за жал.
Бог нема вечно да ги трпи злите луге, ке им стави крај.
Библијата во поголем дел од текстовите како огледало ја рефлексира сликата од оној кој чита,ако читателот бега зборовите дадени во контест за некаков крај ,не сакајќи во нив да се препознае тогаш многу е јасно дека ќе го осуди надворешниот свет,односно дека тоа се однесува за други.
Имаше една парабола за двајца кој се молеле на бога,каде едниот се фалел со своите позитивни особини пазејќи ги заповедите и друг кој се удирал во гради окривувајќи се како грешник,на кого се смилува бог?
Луѓето се такви какви што се,но ако има поделба од оние кој осудуваат или сакаат да препознаат знаци за судниот ден завземајќи страна за праведност градејќи огромен простор од "грешните" и таквите се повеќе се зголемуваат,тогаш е јасно дека луѓето сами ќе го предизвикаат крајот на светот односно си ги зголемуваат страдањата,цитатие само им ја зголемуваат суетата!
Исус промени еден закон кој велеше око за око во сакај го непријателот,тоа е добра парабола со која може да се надминат зборовите во кој никој неќе да се препознае,но најнапред самите во себе, да се доближат огромните разлики на добро и лошо,па после со други очи да го видите светот во кој нема да се препознаете,доброто и лошото станаа термини на минато,а со тоа и не припаѓате на светот.(ете го крајот бидна,ама не надворешно туку внатрешно).;)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
Времето истекува за овој свет кој е под влијание на Сатана. Наскоро го чека крајот во една неволја за која Исус рекол: „Тогаш ќе има голема неволја каква што немало од почетокот на светот до сега, ниту повеќе ќе има“ Завршница на ‚големата неволја‘ ќе биде Божјата војна Армагедон. За тоа време зборувал пророкот Даниел. Тоа е времето кога Бог „ќе ги сотре и ќе ги уништи сите други царства“. Тоа ќе значи крај за сите сегашни човечки владетелства кои се независни од Бог. Неговата влада од небото тогаш ќе ја преземе целосната контрола над сите човечки случувања.Тогаш ќе го снема и сето сатанско и демонско влијание. Овие бунтовни духовни суштества ќе бидат отстранети ‚за да не ги заведуваат повеќе народите‘ Тоа е Вистината Луге,
 

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,068
1,133
Времето истекува за овој свет кој е под влијание на Сатана. Наскоро го чека крајот во една неволја за која Исус рекол: „Тогаш ќе има голема неволја каква што немало од почетокот на светот до сега, ниту повеќе ќе има“ Завршница на ‚големата неволја‘ ќе биде Божјата војна Армагедон. За тоа време зборувал пророкот Даниел. Тоа е времето кога Бог „ќе ги сотре и ќе ги уништи сите други царства“. Тоа ќе значи крај за сите сегашни човечки владетелства кои се независни од Бог. Неговата влада од небото тогаш ќе ја преземе целосната контрола над сите човечки случувања.Тогаш ќе го снема и сето сатанско и демонско влијание. Овие бунтовни духовни суштества ќе бидат отстранети ‚за да не ги заведуваат повеќе народите‘ Тоа е Вистината Луге,
Тоа е најубавото нешто што може да му се случи на човештвото.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and balerina

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Времето истекува за овој свет кој е под влијание на Сатана. Наскоро го чека крајот во една неволја за која Исус рекол: „Тогаш ќе има голема неволја каква што немало од почетокот на светот до сега, ниту повеќе ќе има“ Завршница на ‚големата неволја‘ ќе биде Божјата војна Армагедон. За тоа време зборувал пророкот Даниел. Тоа е времето кога Бог „ќе ги сотре и ќе ги уништи сите други царства“. Тоа ќе значи крај за сите сегашни човечки владетелства кои се независни од Бог. Неговата влада од небото тогаш ќе ја преземе целосната контрола над сите човечки случувања.Тогаш ќе го снема и сето сатанско и демонско влијание. Овие бунтовни духовни суштества ќе бидат отстранети ‚за да не ги заведуваат повеќе народите‘ Тоа е Вистината Луге,

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Megiddo_(1918)

Пред 96 години се случила битката кај Армагедон. The British won before the army of archangels arrived. Турците и германците веројатно биле со нечестивиот и затоа загубиле. Иако ако се погледне низ призма на симболика, тие примитивните двомоторни бомбардери Хендли Пејџ кои го толчеле аскерот од небо би можеле во умот на палестинскиот селанец да изгледаат како ангели небесни. Или демони. Зависи од перцепција.
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Почна почетокот на крајот на уништување на планетава земја. Нема да се согласам дека ги живееме последните денови, затоа што сигурно ќе има уште некој век,уште неколку војни,катастрофи и катаклизми.....А што чека уште господ,ајде нека се симне веќе?
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Почна почетокот на крајот на уништување на планетава земја. Нема да се согласам дека ги живееме последните денови, затоа што сигурно ќе има уште некој век,уште неколку војни,катастрофи и катаклизми.....А што чека уште господ,ајде нека се симне веќе?
Нешто датум има ли за почетокот на крајот или се осеќа според болката во зглобовите?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Нешто датум има ли за почетокот на крајот или се осеќа според болката во зглобовите?
Прашај ја балеринката уште колку денови ни останаа или американците до кога ќе ги испробуваат своите патенти врз човештвото!
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Прашај ја балеринката уште колку денови ни останаа или американците до кога ќе ги испробуваат своите патенти врз човештвото!
Остај ги сега нив, ти напиша дека почнал почетокот на крајот и јас тебе те прашав дали има датум нешто официјален дека од тогаш и тогаш почнува почетокот на крајот зашто настапуваш сигурно.
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Остај ги сега нив, ти напиша дека почнал почетокот на крајот и јас тебе те прашав дали има датум нешто официјален дека од тогаш и тогаш почнува почетокот на крајот зашто настапуваш сигурно.
Од почетокот до крајот ќе има уште многу,убаво си напишав,а ти прочитај повторно,мене ме мрзи да објаснувам на некој што очигледно му е досадно и незнае што да прави па се "чепка":|
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
Исус рекол „Затоа, бдејте, зашто не го знаете нитуденот ниту часот“. Со тоа Исус сакал да каже дека неговите ученици нема да знаат кога точно тој ќе го изврши Божјиот суд над Сатановиот свет, И тоа што не го знаеме ниту денот,ниту часот ни дава можност да покажеме што навистина имаме во срцето. Дали му служиме затоа што го сакаме, или само за да го преживееме крајот на овој свет???