Дали живееме во „последните денови“?

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
Во 2. Тимотеј 3:1-5 читаме: "Во последните денови ќе настанат особено тешки времиња“. Меѓу другото, Павле рекол дека луѓето ќе бидат:

 • себични
 • алчни за пари
 • непослушни на родителите
 • нелојални
 • бесчувствителни кон другите
 • без самосовладување
 • сурови
 • повеќе ќе ги сакаат уживањата отколку Бог
 • на изглед ќе бидат богобојазливи, но нема да живеат богобојазливо.
  ШТО УЧИ БИБЛИЈАТА
  • Последните денови се обележани со војни, глад, земјотреси и смртоносни зарази (Матеј 24:7; Лука 21:11)
  • Во последните денови, многу луѓе се сакаат само себеси, парите и уживањата, а не го сакаат Бог (2. Тимотеј 3:1-5)
  • Во овие последни денови, добрата вест за Царството се проповеда по целиот свет (Матеј 24:14)
   Ќе има војни, глад, земјотреси и епидемии од смртоносни болести (Матеј 24:7; Лука 21:11).
   ▪ Значително ќе се зголеми стапката на криминал (Матеј 24:12).
   ▪ Луѓето ќе ја уништуваат Земјата (Откровение 11:18).
   ▪ Луѓето ќе бидат себељубиви и ќе ги сакаат парите и задоволствата, а нема да го сакаат Бог (2. Тимотеј 3:2, 4).
   ▪ Семејствата ќе се распаѓаат (2. Тимотеј 3:2, 3).
   ▪ Општо земено, луѓето нема да им обрнуваат внимание на доказите дека крајот е близу (Матеј 24:37-39).
   ▪ Низ целиот свет ќе се проповеда добрата вест за Божјето Царство (Матеј 24:14).
   Нема сомнение дека крајот на сатанскиот поредок е многу близу. Од 1914 год. наваму, овој свет живее во последнитеденови, односно се приближува кон „свршетокот на овој поредок“ (Мат. 24:3). Сега сме на прагот на ‚големата неволја‘ за која зборувал Исус. Матеј 24:21.) Оваа досега невидена неволја ќе му стави крај на целокупниот Сатанов свет. Што мислите вие за ваквите изјави што Библијата ги прорекла, дали Навистина Живееме во вакво време???
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не бре какви последни денови, се е супер. А и луѓето се супер, толку се супер што и на родителите не може да им се верува. :)
 

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
90
Во 2. Тимотеј 3:1-5 читаме: "Во последните денови ќе настанат особено тешки времиња“. Меѓу другото, Павле рекол дека луѓето ќе бидат:

 • себични
 • алчни за пари
 • непослушни на родителите
 • нелојални
 • бесчувствителни кон другите
 • без самосовладување
 • сурови
 • повеќе ќе ги сакаат уживањата отколку Бог
 • на изглед ќе бидат богобојазливи, но нема да живеат богобојазливо.
  ШТО УЧИ БИБЛИЈАТА
  • Последните денови се обележани со војни, глад, земјотреси и смртоносни зарази (Матеј 24:7; Лука 21:11)
  • Во последните денови, многу луѓе се сакаат само себеси, парите и уживањата, а не го сакаат Бог (2. Тимотеј 3:1-5)
  • Во овие последни денови, добрата вест за Царството се проповеда по целиот свет (Матеј 24:14)
   Ќе има војни, глад, земјотреси и епидемии од смртоносни болести (Матеј 24:7; Лука 21:11).
   ▪ Значително ќе се зголеми стапката на криминал (Матеј 24:12).
   ▪ Луѓето ќе ја уништуваат Земјата (Откровение 11:18).
   ▪ Луѓето ќе бидат себељубиви и ќе ги сакаат парите и задоволствата, а нема да го сакаат Бог (2. Тимотеј 3:2, 4).
   ▪ Семејствата ќе се распаѓаат (2. Тимотеј 3:2, 3).
   ▪ Општо земено, луѓето нема да им обрнуваат внимание на доказите дека крајот е близу (Матеј 24:37-39).
   ▪ Низ целиот свет ќе се проповеда добрата вест за Божјето Царство (Матеј 24:14).
   Нема сомнение дека крајот на сатанскиот поредок е многу близу. Од 1914 год. наваму, овој свет живее во последнитеденови, односно се приближува кон „свршетокот на овој поредок“ (Мат. 24:3). Сега сме на прагот на ‚големата неволја‘ за која зборувал Исус. Матеј 24:21.) Оваа досега невидена неволја ќе му стави крај на целокупниот Сатанов свет. Што мислите вие за ваквите изјави што Библијата ги прорекла, дали Навистина Живееме во вакво време???
Не прочитав твое мислење,ти што мислиш?
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
Со оглед на пророштвата кои ги Прорекла Библијата и настаните кои ги гледаме секој ден, светот само тоне се повеке и повеке, нема никаква морал, почит,само омраза, се се исполнува во нашево време, ијако лугето не им обрнуваат внимание на доказите дека крајот е близу за жал.
Бог нема вечно да ги трпи злите луге, ке им стави крај.
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Pica pica

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Со оглед на пророштвата кои ги Прорекла Библијата и настаните кои ги гледаме секој ден, светот само тоне се повеке и повеке, нема никаква морал, почит,само омраза, се се исполнува во нашево време, ијако лугето не им обрнуваат внимание на доказите дека крајот е близу за жал.
Бог нема вечно да ги трпи злите луге, ке им стави крај.
Па сите истото го мислиме не знам зашто прашуваш. :)
 

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,525
14,437
1,683
Таму каде што треба
Многу нетативен и песимистички став,што е со добрината,со добрите луѓе кои имаат почит,кои сакаат,кои не се себични?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Mystique

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Во 2. Тимотеј 3:1-5 читаме: "Во последните денови ќе настанат особено тешки времиња“. Меѓу другото, Павле рекол дека луѓето ќе бидат:

 • себични
 • алчни за пари
 • непослушни на родителите
 • нелојални
 • бесчувствителни кон другите
 • без самосовладување
 • сурови
 • повеќе ќе ги сакаат уживањата отколку Бог
 • на изглед ќе бидат богобојазливи, но нема да живеат богобојазливо.
  ШТО УЧИ БИБЛИЈАТА
  • Последните денови се обележани со војни, глад, земјотреси и смртоносни зарази (Матеј 24:7; Лука 21:11)
  • Во последните денови, многу луѓе се сакаат само себеси, парите и уживањата, а не го сакаат Бог (2. Тимотеј 3:1-5)
  • Во овие последни денови, добрата вест за Царството се проповеда по целиот свет (Матеј 24:14)
   Ќе има војни, глад, земјотреси и епидемии од смртоносни болести (Матеј 24:7; Лука 21:11).
   ▪ Значително ќе се зголеми стапката на криминал (Матеј 24:12). (у тоа време постоела стапка на криминал????):eek
   ▪ Луѓето ќе ја уништуваат Земјата (Откровение 11:18).
   ▪ Луѓето ќе бидат себељубиви и ќе ги сакаат парите и задоволствата, а нема да го сакаат Бог (2. Тимотеј 3:2, 4).
   ▪ Семејствата ќе се распаѓаат (2. Тимотеј 3:2, 3).
   ▪ Општо земено, луѓето нема да им обрнуваат внимание на доказите дека крајот е близу (Матеј 24:37-39).
   ▪ Низ целиот свет ќе се проповеда добрата вест за Божјето Царство (Матеј 24:14).
   Нема сомнение дека крајот на сатанскиот поредок е многу близу. Од 1914 год. наваму, овој свет живее во последнитеденови, односно се приближува кон „свршетокот на овој поредок“ (Мат. 24:3). Сега сме на прагот на ‚големата неволја‘ за која зборувал Исус. Матеј 24:21.) Оваа досега невидена неволја ќе му стави крај на целокупниот Сатанов свет. Што мислите вие за ваквите изјави што Библијата ги прорекла, дали Навистина Живееме во вакво време???
Јас велам дека луѓето отсекогаш биле:
 • себични
 • алчни за пари
 • непослушни на родителите
 • нелојални
 • бесчувствителни кон другите
 • без самосовладување (најдов што значи зборот, самоконтрола)
 • сурови
 • повеќе ги сакаат уживањата отколку Бог
 • богобојазливи на изглед, ама не живееле богобојазливо
ШТО НЕ НЕ` УЧИ БИБЛИЈАТА
  • Константно се случуваат земјотреси, војни има постојано, смртоносни зарази имало отсекогаш (Петко 13:Е6AD9B (хексадекаден систем користел Петко, јбг))
  • Отсекогаш многу луѓе се сакале само себе си, уживањата и парите, а не Бог (на Петко комшијата 23:4)
  • Постојано по цел свет се проповеда: „Има војни, глад, земјотреси и епидемии од смртоносни болештини“
  • Стапката на криминал постојано варира
  • Луѓето отсекогаш ја уништувале Земјата
  • по трети пат - Луѓето отсекогаш биле самољубиви и ги сакале парите и уживањата и не го сакаат Бога
  • Семејства се распаѓаат уште откако се појавиле
  • Општо земено тоа не се ни некои докази
  • По втор пат, отсекогаш се проповедало гореспоменатото
Сектата на @Outrider е на пат да стане се` помасовна. Тоа е доказ дека луѓето живеат на планетата Земја и постојано стареат. Исто така тоа е силен доказ дека луѓето се се` поблиску до смртта ако јадат црн леб, црн дроб, црн пудинг, црни сливи, црн сончоглед или пијат црно вино, црн сок, црно пиво....​