Дали вреди?

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Вреди да се бориш за тој/таа што го сакаш, но само кога имаш повратна реакција , значи кога те сакаат. Се друго е само губење на време и истрошување на емоции.
Тој што не те сака никогаш нема да те засака. А тој што те сака може и да те отсака( да не те сака повеќе) со текот на времето. Вреди да правиш се за некој кој исто прави се за тебе.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and *V******

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Гледам на сите, општа констатција за темава ви е дека вреди за оние кои ја оправдале вашата доверба, кои заслужиле чесност, искресност, љубов...
Па, онака ми дојде една мисла, зашто би имале ситуација каде се бориме за личност со која имаме таков однос, такви чувства?
Ако има надворешни влијанија кои ја пореметуваат врската тогаш двајцата би требало да делувате сплотено, јасни сте еден кон друг, нема потреби од борби туку од здрав разум и заедничка одлучност.
Ако дојде ситуација да се бориш за таа љубов сам или си сјебал нешто гадно или живееш во илузии или си мазохист или едноставно не го прифаќаш значењето на зборот крај. А, во такви услови, не знам колку борбата е вистинското решение.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ќе рокнам одговор без размислување.
Вреди и се би направил за оној кој го сакам. И да грешам, и да тонам ќе тонам со чиста душа. Знам дека сум бил храбар и сум се борел, па макар и нокаут да јадам, и онака ќе станам во оние 10 секунди кој ги број судијата.

Има ситуации во кои капитулацијата е подобар избор...може ти да сакаш ама дали си сакан, кога дошла работата за опсада на Сталинград и слични ситуации...

• Ми се допаѓа
Реакции: Rêveur

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Вреди да се бориш за тој/таа што го сакаш, но само кога имаш повратна реакција , значи кога те сакаат. Се друго е само губење на време и истрошување на емоции.
Тој што не те сака никогаш нема да те засака. А тој што те сака може и да те отсака( да не те сака повеќе) со текот на времето. Вреди да правиш се за некој кој исто прави се за тебе.

Се согласувам комплетно

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Што мислите, вреди ли да се борите за некој што многу го сакате? и што се би направиле за да останете заедно со тој што ви значи се...
Буквално се и тоа што ме вараше и реков дека ќе и простам и после толку лаги и све све и реков ќе ти простам само остани со мене али очигледно не сакаше и си замина (brokenheart) :place