Дали би биле во врска со некој/а од странство?

Barbika77

Нов член
31 октомври 2012
17
8
3
Па незнам претпоставувам не би ризикувала,ако е онака кратка авантура зашто да не,ама од тоа може и да испадне и нешто друго и не би сакала на крај да завршам со скшено срце (brokenheart) Мада незнам досега се немам најдено во таква ситуација така да...
 

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,193
1,123
Скопје
Абе вие се сакате да пробате таков е животот, искуси па тогаш знај дали вредело.
Искрено јас би пробала, шансите се 50-50 да успее и да не успее, не го гледам не ме гледа што правам и што прави тој, така да...пред се потребно е огромна доверба. Најчесто врските што се во странство после кратко време се крунисаат со брак. Но сепак далеко од тој чекор би било кај мене, јас би пробала чисто онака од љупобитност. Сепак животот е тој уживај додека си млад.
 

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
само твоето го прочитав во тој момент,воопшто секој што така размислува..
мене ми изгледа тоа како да си се продал за некоја зема во странство...
а што ако наидеш на некој кретен кој ке те затвори и малтретира во странство,а овде ти го поклонувал светот????
незнам дали ти е јасно колку такви случаи има,немора да значи ама повекето кој на тој начин одат во странство се манипулираат од страна на сопрузите...таков живот не би посакала ниту во сон...
друго е да се знаете,да постои некоја љубов,да знаеш кој е и што е,ама така мажење за странство,само колку да се излезе од Мк.е ризично и тоа многу...
 

Fufu

Нов член
20 ноември 2012
1
1
3
33
Jas licno ne vervav vo ljubov na dalecina, ali mi se sluci...od pocetok nemav poverenje vo nego normalno ne go znaev ni dolgo, ali so tek na vreme pokaza deka mozam da imam poverenje i deka nasheto ne e samo avantura ( sega tuka nisto ne se znae kako ke zavrshi) ali mislam deka vredi i deka ne mi e gubenje na vreme. Za doverbata tesko e ali... koga ke razmislish i da se gledash sekoj den mozi da te lazi tebe da te ostaj a da zamini so drug-a znachi dalecinata ne e precka za vernost ako se saka se saka, ako ne se saka ne se saka ( mnogu ednostavno ) E sega ima raboti po koj sho mozi coek da poznaj dali licnosta e seriozna ili e samo avantura ( vo zavisnost od to sho mu odgovara na licnosta tuka ). Procitav komentar od tipot da najdam stranec begam odma so nego, vo mojot slucaj ne beshe taka jas nikogash ne sum imala zelba da zaminam stranstvo... taka da ova beshe nesto novo za mene, se plashev probav da izbegnam ( ali ne uspeav ) i ete me vo vrska na dalecina... :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: BlackCat

BlackCat

Нов член
20 ноември 2012
4
5
3
Колку и да сум авантуристички настроена... сепак со срцето не се игра.. а шансите да ми биде скршено би биле големиии! Така да.. не не би била во врска со некој од странство.
I onaka se e kontradiktorno.. sansite da ti bide skrseno srceto se golemi i so decko koj zivee mnogu blisku do tebe, a moze bas nekoj od daleku da ti se pogodi i da e covek na mesto, a so toa nema da ti bide skrseno srceto... od iskustvo :) sepak ke kazam se zavisi od karakterite na dvajcata koisto se sakaat.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Oleri

crazy girl

Нов член
15 декември 2012
13
2
3
27
сепак би отишла бидејќи би ја пронашла вистинста љубов макар и во авантура потоа цел живот би носела белег што би ме потцекал на него .. но би отишла бидејки можеби никогаш во животот повторно не би ми се пружила прилика да ја сретнам вистинската љубов .. некои велат само еднаш вистински се сака па зошто да не ја почувствувам таа љубов :)