Генерација '96

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,027
9,656
1,683
Normandy
Глеам нешо за топла вода се збори дека се открила. Не е ново. Едноставно тоа е движењето на генерациите и увек постарите ќе мрчат за помладите. Едноставно така е тоа. Демек и они не биле нешто револуционерно во очите на генеациите пред нив. 16 со џони вокер? ах сум видел и бетер. А верувам и другите. Тоа што загрижува е целиот систем на преголема либералност... Но хеј.... и од капиталните грешки човек се изгорува... и учи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Индискo оревче

Индискo оревче

Истакнат Член
22 април 2012
74
99
318
31
Едино шо поддржвам од колумнава е мрчењето за шминкање и штикли на толку рана возраст. И шлаењето по ноќни клубови. Ама тука криви се тие шо ги пуштет внатре да влезат. Не е важно. И да, не се толку бројни таквите момиња и момчиња, не се секирајте.

А за се’ останато... нормални се емоционалните испади пошо се работит за ТИНЕЈЏЕРИ! Тие, ако заборајвте какви бевте и вие на тие години, уште не се оформени личности. А хормоните ги еб*вет уш толку. Мааааалце појќе разбирање да се имаше не ќе беше лошо.

Трескање глупости на големо, нешто недоволно смислено, нешто да се напишит колку да се напишит... демек - еј види колку ми е развиено критичкото мислење - те молам поддржи ме.

Bitch, please!

• Ми се допаѓа
Реакции: LadyInPink and 4FUN

Kokakolicar Eden Nizaeden

Активен Член
17 мај 2012
81
150
33
Едино шо поддржвам од колумнава е мрчењето за шминкање и штикли на толку рана возраст. И шлаењето по ноќни клубови. Ама тука криви се тие шо ги пуштет внатре да влезат. Не е важно. И да, не се толку бројни таквите момиња и момчиња, не се секирајте.

А за се’ останато... нормални се емоционалните испади пошо се работит за ТИНЕЈЏЕРИ! Тие, ако заборајвте какви бевте и вие на тие години, уште не се оформени личности. А хормоните ги еб*вет уш толку. Мааааалце појќе разбирање да се имаше не ќе беше лошо.

Трескање глупости на големо, нешто недоволно смислено, нешто да се напишит колку да се напишит... демек - еј види колку ми е развиено критичкото мислење - те молам поддржи ме.

Bitch, please!
Ако ја се замарав што ТИ мислиш, ќе пишував во твое име.. После твојов муабет, јасна ми е твојата ситуација.. И да се замарав со мислењето на секоја персона како тебе, немаше да почнам да го правам ова. Ако ти се допаѓа мојата работа, супер, ако не игнор и доволно е.. Провери ја бројката на читаност и на луѓето што се согласуваат со мене и може ќе ти се разјасни нешто. А за критичкото мислење? Нивото на развиеност не е важно, се работи за мои гледишта и за она што мене ми пречи, а имам право да го критикувам.... Затоа, bitch, please!

• Ми се допаѓа
Реакции: Deviously Devilish

Индискo оревче

Истакнат Член
22 април 2012
74
99
318
31
Ако ја се замарав што ТИ мислиш, ќе пишував во твое име.. После твојов муабет, јасна ми е твојата ситуација.. И да се замарав со мислењето на секоја персона како тебе, немаше да почнам да го правам ова. Ако ти се допаѓа мојата работа, супер, ако не игнор и доволно е.. Провери ја бројката на читаност и на луѓето што се согласуваат со мене и може ќе ти се разјасни нешто. А за критичкото мислење? Нивото на развиеност не е важно, се работи за мои гледишта и за она што мене ми пречи, а имам право да го критикувам.... Затоа, bitch, please!

Со постов само покажвиш дека сум јас во право... ако веќе излегвиш со некаков став, застани зад него и брани го од ламји ко мене. Пошо лесно е да истресиш шо-да-е и да речиш: тие шо ме поддржвет се супер, тие шо не ме поддржвет нек си ќутат, не е нивна работа то шо го имам напишано и објавено на интернет. Епа чим не е, шо си го објавувал на јавна платформа?! Кога веќе се осудвиш да критикуваш, спреми се и ти самиот да си критикуван.
А за читаноста на блогот твој баш ме боли, уште помалце за бројката шо ги поддржвит твојте ставој. То не докажвит ништо, ама баш ништо!

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and lady_blue

Kokakolicar Eden Nizaeden

Активен Член
17 мај 2012
81
150
33
абе тапанар еден ... ако имаш тастатура,интернет и два грама мозок... не значи дека си сега колумнист !
- ти си само некој без никаква идеја и контекст, кој мисли дека вреди да се прочита неговиот текст -

(smoke)
хахаха нема потреба да зборам повеќе, бројките си кажуваат..

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Добро бе шо стесе запнале за колумнисто. Ало плурализам, демо0кратија нешто такво сте чуле? Мислите дека е ептен лесно да се смисли и да се напиши било каков текст, особено некој ваков голем? ако мислите дека е лсено слободно пишете и верувајте дека акосте добир ке најдите некој шо ке го објави. различни луѓе , различни мислења. Можете да кажете зошто не се согласувате со колумната и кажете шо е грешно ама никако немојте да го напаѓате авторот. Пак ке кажам ако сте подобри напишете контра текст на колумната и објавете ја овде, ке ја прочитаме сите паи авторот на оваа колумна ик е дискутираме ..

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
грешна ти е математиката
а богами и логиката
кога изнесуваш некаков став, би требало да се замараш и да целиш токму кон оние кои имаат поинаков став од твојот
пишуваш за да го изнесеш својот став, но и да го разјасниш и да им ги „отвориш очите “ на оние кои мислат поинаку
можеби нема да ги натераш да се согласат со тебе, но твое е да се обидеш да ги убедиш
тоа е , се разбира, ако си навистина сигурен во својот став, односно ако навистина сметаш дека она што го пишуваш е вредно и значајно и има битна поента
оти тие шо се согласуваат со тебе, се согласуваат и нема потреба ни да им објаснуваш ни да се обидуваш да ги убедиш односно разубедиш
тапкањето по рамо е убав филинг, но те сопира и те остава да стоиш во место, а не помага и не придонесува светот и луѓето да станат подобри
ако сите ти велат вау колку си ти суперски колумнист, со уште посуперски размислувања и видувања, шо ќе те натера да направиш чекор понатака?
од една страна пишуваш текст кој е остар и директен, се поставуваш како автор кој точно знае што мисли и зошто така мисли, се поставуваш како личност сигурна во себе, а од друга страна цимолкаш ко мало дете кога ти ги разбиваат илузиите дека мислењето и видувањето ти е најточно на свет, применувајќи јапритоа основната детска тактика чие најбитно начело е - „Со вас не играм!“
Еми почитуван колумнисту, не ој то така во живото.
Личност со став е итекако спремна, а уште повеќе гладна, за соочување со контрастав. Магијата е во полемиката и дискусијата со тие кои не се согласуваат со тебе, а не во тапкањето по рамо.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,027
9,656
1,683
Normandy
Неам ништо против колумнистот за конкретниов став но да се покажува со прст конкретно по некоја генерација ми води до ограниченост на перцепција. Рецимо шо би рекол јас ако кажам дека генерацијата таа-и-таа е навистина за никаде? А другите се нешто подобри/полоши? Ај те молам. Истотака некаде спомна дека тоа е колумна, ако сакал дотичниот да ти реплицира требал он да пише „контраколумна“. Е па изглеа сеуште не знаеш што е ФОРУМ и дека тука постои и тенденција да се чуе и различното мислење. Се гледа дека си почетник или имаш почетнички ставови, шо не значи дека е крај на светот. Ти го викам ова ако најдобронамерен совет. Имаш добра тема за разглабање - факт. Само тоа `96 не му е место тука.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Нема да мрчам за насловот,всушност и не ме интересира за која генерација станува збор таму.Не само 96 генерација е ваква туку и тие пред неа биле исти и тие по неа на таа возраст.Да не зборувам за денешните 15 годишни деца.Ако не се опие мисли дека ке го избегаваат друштвото па ајде и тој да се покаже дека може.Џони Валкер,вотки мотки коњаци?Ма јас ако ви се верува се уште се немам опиено.И сеуште сокче пијам и ич не ми е срам да ви кажам.Цигари ставаат во уста и што се вика вчера ги извадиле пелените и сеуште на млеко мирисаат ке се праи јака фраерчина.А што вика Саладин и полошо сум видел.
Шминкање и штикли уште во осмо одделение?Ма дај брееееее,јас на тие години се уште одев неисчупана на школо,со врзана коса и само лабело на уста а денеска?Штикли,шминки,деколтиња и што уште не.
Според мене и родителите се виновни не само децата.Преголема слобода не е на арно,не не.
А денес повеке женски се опиваат отколку машки.Жална вистина.Дојдоа времиња девојчиња повеке да примаат во болници заради пијанство отколку машки.
Велите не можеле да играат ластик,не мора ластик ама да бидат малку приберени а не да се однесуваат како распашана команда од типот The world is mine.
За чуствата и емоциите океј луѓе сме се случува да настануваат испади од типот ме боли бла бла ама дали е и нормално веке на 16 години да рагаш бебиња и да формираш брак бе?Се уште не си оформен како личност за да донесуваш такви важни одлуки.Си се клецкале убаво им било ама не знаеле да се едуцираат за презервативи зошто утре ке има Оф леле мори мајко.

Можеби малку забегав ама тоа е тоа.

И дајте што сте се нафрлиле на човекот?Си напишал свое мислење своја колумна,не мора веднаш со пцовки.