Врска без обврска

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
окејјј е кога е со некој што знаеш дека нема никад да го засакаш зошто не поседува карактеристики што ги бараш ...а сексот е повеке од одличен :sram ....јас подржувам такви врски секако додека не се посакам во животот нешто повеќе од џаст секс :)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Ах бе американциве што ви прават... Значи мозокот ви го испраа. Ај да не бидам толку лош. Ќе речам Ни го испраа.
Кај може врска без обврска? Па тоа бе луѓе не се нарекува врска, авантура се нарекува. Барем според мене.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Ах бе американциве што ви прават... Значи мозокот ви го испраа. Ај да не бидам толку лош. Ќе речам Ни го испраа.
Кај може врска без обврска? Па тоа бе луѓе не се нарекува врска, авантура се нарекува. Барем според мене.
Не те разбирам понекогаш навистина,што врска имаат во оваа работа американциве....да кажеше некое женско створење вакво нешто,ајде, ке и одбиев на глупост ама ТИ???
Врска без обврски е својствена на машката попилација,била и ке биде,затоа што мажките се палат на физички изглед и влегуваат лесно во ваква врска додека женсково створење бара нежност,дрндупки и др.салтаници,емоции и затоа многу незнаат да уживаат во вакви врски(додуше сменети се сега малку но остаанаа пак плачки и лигушки).
Врска без обврски треба да се знае да се одржи,да не се бараат емоции,да се знае да се сочува достоинство,нема љубомора т.с.секој може да си го тера својот живот како сака,нема мешање...просто кажање,тоа е врска само за клецкање(се извинувам на изразот),само за физичко задоволство...
Луѓе кои патат за внимание,кои сакаат да си го пумпаат егото,никогаш неможат да бидат во ваква врска.
Луѓе кои сакаат квантитет а не квалитет успеваат донекаде..
Лично за мене,сакам ваква врска која понекогаш знае да донесе многу емоции,убави доживувања и да се претвори во нешто многу убаво.....мислам на пријателство и друга врска со убави обврски.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
@diva orhideja
Каква поврзна точка има Америка со тоа што го кажав... ? Мислев дека ќе стане јасно со самото спомнување, ама за жал... не стана.
Има еден филм, излезе пред 4-5 години, се вика Friends with benefits и таму прокламираа нешто слично, како ова што го објаснуваш ти. Па почнаа да се отвараат теми, дали ние имаме пријатели со бенефиции, па така и да се етикетираат некои луѓе кои имаат една обична ебена авантура. Порано тука се знаело, се гледаш на извор со некого, ти се бендисва, тој те бендисува, ти праќа стројници, те врти околу црква и те легнува во кревет, а после другите што ќе ги има, се само обични авантури на кои не се труди да им даде име.
Врската е поим кој означува меѓусебно поврзување на секакво поле. Кога си со некого во врска, тогаш даваш сѐ за него. Не може да нема обврска во врска, бидејќи самата врска е обврска. Имаш обврска таа врска да ја оддржуваш. Не зависно дали едниот од партнерите не чувствува некоја голема вљубеност или не знам што.
Сѐ друго, кое е скриено(не одите на кафе, не излегувате заедно, не официјализирате) може да се нарече АВАНТУРА. Врска без обврска... да ти се плукнам во модернизацијата :)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
@diva orhideja
Каква поврзна точка има Америка со тоа што го кажав... ? Мислев дека ќе стане јасно со самото спомнување, ама за жал... не стана.
Има еден филм, излезе пред 4-5 години, се вика Friends with benefits и таму прокламираа нешто слично, како ова што го објаснуваш ти. Па почнаа да се отвараат теми, дали ние имаме пријатели со бенефиции, па така и да се етикетираат некои луѓе кои имаат една обична ебена авантура. Порано тука се знаело, се гледаш на извор со некого, ти се бендисва, тој те бендисува, ти праќа стројници, те врти околу црква и те легнува во кревет, а после другите што ќе ги има, се само обични авантури на кои не се труди да им даде име.
Врската е поим кој означува меѓусебно поврзување на секакво поле. Кога си со некого во врска, тогаш даваш сѐ за него. Не може да нема обврска во врска, бидејќи самата врска е обврска. Имаш обврска таа врска да ја оддржуваш. Не зависно дали едниот од партнерите не чувствува некоја голема вљубеност или не знам што.
Сѐ друго, кое е скриено(не одите на кафе, не излегувате заедно, не официјализирате) може да се нарече АВАНТУРА. Врска без обврска... да ти се плукнам во модернизацијата :)
Е да знаеш дека немаш врска ама баш ни малку...или пак немаш некое секс.искуство па така размислуваш..јбг...знам дека сум лоша.
Авантура е едно,трае кратко,ден-два ај нека бидат и повеќе ама ВРСКА може да трае мноооооооооогу долго, се додека физичкото задоволување е доволно и не се бара никакви обврски од пртнерот...почнеш ли да му наметнуваш права,закони,правила или норми,тоа е крај на таа врска.
Зошто за се нешто луѓето се научиле-ова ни е американциве,ова ни остана од турците....што народ сме ние,зарем само туѓо попримаме а незнаеме да бидеме свои..иако во врските и сексот сите луѓе на планетава се исто.........

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Е да знаеш дека немаш врска ама баш ни малку...или пак немаш некое секс.искуство па така размислуваш..јбг...знам дека сум лоша.
Авантура е едно,трае кратко,ден-два ај нека бидат и повеќе ама ВРСКА може да трае мноооооооооогу долго, се додека физичкото задоволување е доволно и не се бара никакви обврски од пртнерот...почнеш ли да му наметнуваш права,закони,правила или норми,тоа е крај на таа врска.
Зошто за се нешто луѓето се научиле-ова ни е американциве,ова ни остана од турците....што народ сме ние,зарем само туѓо попримаме а незнаеме да бидеме свои..иако во врските и сексот сите луѓе на планетава се исто.........
Кој те лажеше дека авантурата трае ден-два, три?

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Кој те лажеше дека авантурата трае ден-два, три?
Зошто треба некој да ме лаже или пак да ми раскажува колку му траела авантурата.....авантура и врска без обврска се две различни работи.....барем за мене.
Во вакви врски никој не гледа дали добива или нешто губи,нема губитници,нема плачење,нема лутење,нема емоции....само секс и страст
Во авантурата има многу емоции,влегуваш со срце...барем за мене..

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
@diva orhideja Да, две различни работи. Авантурата е реалност, а врска без обврска е ебиветар.
И тоа погоре што го кажа, разлика помеѓу жени и мажи, ама ич не ти држи вода.
До кога мажите ќе бидат сметани за монструми јас не знам.
Не ја сфаќајте толку сериозно приказната Убавицата и Ѕверот. Бајка е. Имајте го тоа на ум.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас исто како и @--Анхис-- не разбирам зошто ова се нарекува врска.

Ова „врска без обврска“ мене ми е ептен глупава работа. Сексуални активности без емоции... што знам мене ми е ко лупање во дрво. Друга работа е што не верувам да постои такво нешто со целосно исклучени емоции од двете страни. Едно е правење екскурзии (one night stand) каде не требаат емоции туку чисто само нагон, друго нешто е континуирано општење и пружање задоволства подолг период. И после тоа демек секој по свој пат и никој ништо нема да чувствува, ко да си програмирал два роботи. Безвезе.