Врска без обврска

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid

ам тогаш не е врска. Врска е ако има водење на љубов, макар да трае само еден ден.
иначе лично не сум за кратки врски сепак подогла врска е она вистинското и не мислам дека ако си во долга врска дека всушност си во окови.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com

Ако нема секс тогаш не ми треба девојка, имам десна рака.

Мене не ми треба врска без обврска со обврска да шетам девојка низ град и да се држиме за рачиња и да пиеме лимонада од шехерезада.

elizabetta

Истакнат Член
8 септември 2012
236
382
63
Абе многу модерни и либерални станавме, врска без обврска???? Мене лично тоа ми звучи смешно. Што е тоа шо се смета како обврска или оков во една врска??? Да му се јавиш на дечко ти, да одиш на кафе со него или да ја поминеш вечерта со него...? Ако си во врска со некој шо го сакаш, сето тоа те прави среќен и задоволен кога го правиш. Јас не му се јавувам на дечко ми затоа шо тоа ми е обврска, туку затоа шо сакам да го слушнам и не ја поминувам секоја вечер со него затоа шо имам окови туку затоа шо тоа ме прави задоволна и среќна... Ако во една врска се почувствуваш како во окови и ако се шо правиш за таа врска го чувствуваш како обврска, тогаш не гледам поента да останеш во истата таа врска.
Значи според мене вистинските врски немаат ни некои посебни обврски а уште помалку окови.

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
125
343
Скопје
Никогаш не сум ги сакала тие врски без обврски.Премногу современо е тоа за мене.
Да си со некој а да незнаеш на што си со него ниту пак кога ќе го видиш.
Кога сум со некој ќе сум оти навистина сакам да сум,па Би сакала и обврска да ми е,ама слатка обврска.;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Хм... кога после неколку падови, туркања на ѕид со глава, трескања во земја од височина која духот не може да ја издржи... тогаш врска од овој тип е добредојдена и тоа како.
Постојат и такви врски, кај што оковите се задолжителни и силно притискаат, што ни една личност која барем малку се сака себеси не може да ја издржи болката од истите. Не поради желбата за слобода, не поради гордост или емоции, туку подади она што можеме да го наречеме свое јас.
Зошто да е глупаво или незрело? Додека се градам себеси како личност не ми требаат окови кои притискајки ме ке ме однесат во непосакуван правец.
Зошто да се врзувам? Кога можам да уживам во миговите поминати со личноста која ми ја разбива монотонијата, без да градам кули кои еден ден најверојатно ке ми се срушат над глава.

Ги сакам овие врски, мислам дека никогаш повторно не би издржала нешто посериозно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Tifani

Tifani

Нов член
3 октомври 2012
10
2
3
Хм... кога после неколку падови, туркања на ѕид со глава, трескања во земја од височина која духот не може да ја издржи... тогаш врска од овој тип е добредојдена и тоа како.
Постојат и такви врски, кај што оковите се задолжителни и силно притискаат, што ни една личност која барем малку се сака себеси не може да ја издржи болката од истите. Не поради желбата за слобода, не поради гордост или емоции, туку подади она што можеме да го наречеме свое јас.
Зошто да е глупаво или незрело? Додека се градам себеси како личност не ми требаат окови кои притискајки ме ке ме однесат во непосакуван правец.
Зошто да се врзувам? Кога можам да уживам во миговите поминати со личноста која ми ја разбива монотонијата, без да градам кули кои еден ден најверојатно ке ми се срушат над глава.

Ги сакам овие врски, мислам дека никогаш повторно не би издржала нешто посериозно.

се согласувам во целост! :)

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Не сум била у такво нешто....незнам ни како оди тоа ...ако сакаш one night stand оди таму најди си, легни нешто и готово...за мене постои врска ....и ко шо кажа некој погоре и да имаш обврска тоа е бре убава обврска ако навистина сакаш некого и не го перцепираш тоа така. Не ми е јасно , нема везе old school сум си јас (inlove) ин лове или не ин лове...друго нема.

А деца без обврски....има ли? Коа си го сакаш си го зимаш коа го нејкеш не и тако даље пошо нели без обврски....да не се врзуеме многу многу:giggle