Вкусови и филмски мислења

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,367
4,942
1,173
Што беше толку лошо? Не сакаш такви филмови? :)
Врска немам, ти реков пред година, две го гледав и не се сеќавам на ништо. Ако беше оригинален и добар филмов, ќе се сеќавав ако ништо на една сцена бар.
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Како тоа се посрамотил?
И што е лошо во гледање на акција?
Ништо не е лошо во гледање акција, тој жанр му е омилен затоа тоа реков. Се посрамоти со тоа дека Шесто Сетило не бил оригинален и добар.
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Ништо не е лошо во гледање акција, тој жанр му е омилен затоа тоа реков. Се посрамоти со тоа дека Шесто Сетило не бил оригинален и добар.
Нема мерило дали еден филм е оригинален и добар. Можеш да збориш само во твое име, а не и за останатите. Мислам дека цело време тоа се обидуваш да докажеш во темава, дека ако тебе некој филм ти особено добар, ти не можеш да укапираш ако на некого не му е ни најмалку. А всушност станува збор за вкус, нема друго објаснение.
 
  • Like
Реакции: The Tramp and Хоуп*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Нема мерило дали еден филм е оригинален и добар. Можеш да збориш само во твое име, а не и за останатите. Мислам дека цело време тоа се обидуваш да докажеш во темава, дека ако тебе некој филм ти особено добар, ти не можеш да укапираш ако на некого не му е ни најмалку. А всушност станува збор за вкус, нема друго објаснение.
Не, не можам да сфатам зашто ако некој филм не им е добар не се пише само дека не им е по вкус, не е нешто добар и слично. Зашто мора да пише, премногу е досаден, тапа филм ептен, едвај го гледав од што е глуп. Тоа. :)
 

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,367
4,942
1,173
@Söldner бураз ти се посрамоти со она што го кажа погоре. Ако не сум свиѓал култен филм ондак сум глуп и гледам акциони? Слушне се прво и размисли што кажуваш, а ИМДБ не е мерило за квалитетот на еден филм, добро? Зашто ко што сум прочитал ги кажуваш за добри филмови оние што се у 250 топ на имдб. Еве ти уште еден у топ 250 што ми беше лош - Интерстелар. Едноставно ми беше лош, а сакам фантастика и гледам, го ценам Нолан и повеќето од глумците што играат. Џаџ ми јор онор.
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
@Söldner бураз ти се посрамоти со она што го кажа погоре. Ако не сум свиѓал култен филм ондак сум глуп и гледам акциони? Слушне се прво и размисли што кажуваш, а ИМДБ не е мерило за квалитетот на еден филм, добро? Зашто ко што сум прочитал ги кажуваш за добри филмови оние што се у 250 топ на имдб. Еве ти уште еден у топ 250 што ми беше лош - Интерстелар. Едноставно ми беше лош, а сакам фантастика и гледам, го ценам Нолан и повеќето од глумците што играат. Џаџ ми јор онор.
Ни реков ни сакам да кажам дека си глуп, само не ми е јасно зашто ако некој филм не ти се допаднал не пишеш дека не е добар и толку, зашто мора да додаваш дека филмот е глуп и дека не е оригинален или што ти ја знам што друго. Ти си имаш пишано дека сакаш акциони, затоа спомнав.
Не гледам нови филмови иначе. :)
 

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,367
4,942
1,173
што ти менува ако кажам не е оригинален, глуп е и не е добар? :confused: