Величествениот

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
32
Битола
Таа е Хурем Султан, украинка мислам беше не ја загледав од почеток серијата. Таа станува миленичка на Султанот и само деца си рага, ќе му роди 4 сина и една ќерка (така е во историјата). И Хурем била единствена венчана жена на Султанот.
значи 5 деца или таа многу е по раѓањето или јак е мајсторо тогаш..

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
значи 5 деца или таа многу е по раѓањето или јак е мајсторо тогаш..
Нешто има, ама Сулејман може да ја има секоја жена и со колку е спиел, а многу малку деца. Само од две жени има деца. :rofl

marjan

Истакнат Член
13 февруари 2012
489
657
93
Bitol, Bitola, Macedonia
ја гледам да ама не од со сакам туку од со морам хахахаха сите дома ја гледаат и хурем е русинка а не украинка така мислам а и блазе на султанот си одбира како круси со која ке биди :)

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Едно не ми е јасно за серијава и сите што ја гледаат, гледав неколку епизоди и стварно се чудев како оди во етер. Нешто како во Израел да им се пушти филм со Величествениот фирер и неговите верни пријатели, кои ужваат да одат во Аушвиц, Треблинка итн... И згора на тоа евреиве да се ложат на серијава...

• Ми се допаѓа
Реакции: filip7_doh and True_Blood

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Едно не ми е јасно за серијава и сите што ја гледаат, гледав неколку епизоди и стварно се чудев како оди во етер. Нешто како во Израел да им се пушти филм со Величествениот фирер и неговите верни пријатели, кои ужваат да одат во Аушвиц, Треблинка итн... И згора на тоа евреиве да се ложат на серијава...
Јас тоа си го поставувам прашање од кога почна серијава, со што ги шашардиса жениве, маживе, кучињава да бидат квакнати пред телевизор?
Со фактот дека ја навредуваат постојано НАШАТА вера?
Со тоа што некој си џелат го величат и го рамнат со светец?
Со тоа што им даваме прилика на некои што пет века ни зобале од коски, да ја извитоперуваат историјата?
Или па им се бендисува оној Онур или како и да е? Пошто мене искрено ми личи ко да пати од Базедова болест.

Абе од главата си патиме, ама ако ни е...

• Ми се допаѓа
Реакции: filip7_doh and Jericho

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Јас тоа си го поставувам прашање од кога почна серијава, со што ги шашардиса жениве, маживе, кучињава да бидат квакнати пред телевизор?
Со фактот дека ја навредуваат постојано НАШАТА вера?
Со тоа што некој си џелат го величат и го рамнат со светец?
Со тоа што им даваме прилика на некои што пет века ни зобале од коски, да ја извитоперуваат историјата?
Или па им се бендисува оној Онур или како и да е? Пошто мене искрено ми личи ко да пати од Базедова болест.

Абе од главата си патиме, ама ако ни е...
Ме занима дали ако некој сними серија за балканските војни кај што ја парчосуваат Македонија, ќе бидат вака шашардисани? Или грците некоја серија од граќанската војна, кога ги протеруваат “клетите македонци“, ги палат со напалм и слично... Ама нема врска тоа што те понижува серијата, битно убав е глумецот... Убаво рече, од главата си патиме и ако ни е

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and The Tramp

Sara

Истакнат Член
13 февруари 2012
116
116
343
Напочетокот па активно ја гледам а сега ретко, некако по интересни ми станаа сериите на фокс лајф.