Постојано ми се кршат и лупат....:frown така да неможам да постигнам некоја одредена должина, а инаку секогаш ми се налакирани со бордо лак или некој месо боја.....
И моите нокти се такви.Постојано ми се кршат и лупат....:frown така да неможам да постигнам некоја одредена должина, а инаку секогаш ми се налакирани со бордо лак или некој месо боја.....
Фала за советот . Риба не јадам, а млечни производи премногу , исто имам пробано со едно масло од орифлејм за зацврстување ама не ми помогна кузнајт колку. Во последно практикувам да ги лакирам секој втор до трет ден и тоа обавезно по 2 слоја лак, и пак и пак ми се лупат :stomp ама барем имам малку на должина :rolleyes. Деновиве ќе пробам со лимон то шо ми рече.... Фала ти уште еднашИ моите нокти се такви.
За да се намали лупењето на ноктите, треба да внесуваш протеини во исхраната. Јади рибино месо и млеко, го намалуваат лупењето на ноктите. Мачкај ги ноктите со бадемово или сончоглеово масло и периодично триј ги со лимон.
Јас пробав и навистина помага
Нема за што. Ајде па пофали се што ќе направишФала за советот . Риба не јадам, а млечни производи премногу , исто имам пробано со едно масло од орифлејм за зацврстување ама не ми помогна кузнајт колку. Во последно практикувам да ги лакирам секој втор до трет ден и тоа обавезно по 2 слоја лак, и пак и пак ми се лупат :stomp ама барем имам малку на должина :rolleyes. Деновиве ќе пробам со лимон то шо ми рече.... Фала ти уште еднаш
пробај со третманите (лакови)(белиот е најубав) на аура ,ги има во тинекс ,помагаат за зацврснување ,пред да го нанесеш лакот истурпијај ги ноктите со мека турпија за да ги измазниш деловите каде што ти се листаат ноктитеПостојано ми се кршат и лупат....:frown така да неможам да постигнам некоја одредена должина, а инаку секогаш ми се налакирани со бордо лак или некој месо боја.....
Aura дефинитивно е најдолготрајниот лак што воопшто го имам користенопробај со третманите (лакови)(белиот е најубав) на аура ,ги има во тинекс ,помагаат за зацврснување ,пред да го нанесеш лакот истурпијај ги ноктите со мека турпија за да ги измазниш деловите каде што ти се листаат ноктите
а тие третманите за нокти од Аура си ги користела ,има за јакнење ,за брз раст....?ако не пробај го белиот за зацврснување на нокти мн е добар и помага.Aura дефинитивно е најдолготрајниот лак што воопшто го имам користено
Користев само лак, ништо друго, ама ќе пробам и од третманите шо ми кажвиша тие третманите за нокти од Аура си ги користела ,има за јакнење ,за брз раст....?ако не пробај го белиот за зацврснување на нокти мн е добар и помага.
ем убаво изгледа на нокти ем зацврснува. во секој тинекс ги има ,148ден е.Користев само лак, ништо друго, ама ќе пробам и од третманите шо ми кажвиш