Марина се вика книгата.сакам да гу читам туј некоју си мноо добру од Зафон, наслоф не га знам. некое женско име. мноо имало ежење док се чита
саладин гу знае ваљда. саки јави се
фала пуно еј!Марина се вика книгата.
А па така кажете фала фаланаташа темава е за ако бараш некоја книга и не можеш да ја најдеш некој од членовите да ти помогне во смисла да ти каже каде ја има дали во некоја книжарница или во библиотека или да ти ја позајми.
Фаренхајт 451 - Ray BradburyИстиов коментар го напишав во "Предлози за книга" пред неколку саати, но сакам уште еднаш да прашам.
Барам книга (новела, роман) поврзана со социологија и општество. Примери: Animal Farm и A Clockwork Orange. Може некој да ми помогне?
Фаренхајт 451 - Ray Bradbury
Еве ти линк со краток опис. Нешто многу налик на 1984 од Орвел. Јас ја зедов од Темплум сеа за саемов уште не ја почнав.
Забегав и јас малку офтопик на претходниот пост, еве конкретно за овој најголем избор имаш во Икона и понешто во Матица - за оригиналите на англиски зборам.Каде можам по овие Матица, Три и другите да најдам голем избор на енциклопедии (геогравски)? Каде има најголем избор?
Забегав и јас малку офтопик на претходниот пост, еве конкретно за овој најголем избор имаш во Икона и понешто во Матица - за оригиналите на англиски зборам.
Дали некој знае каде во Македонија можам да ја купам бестселерот Вампирски Дневници. Колко што сум ја запознаен ги има во повеќе делови односне не е само една книга туку ги има повеќе.