Баба Ванѓа

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
може имала некоја моќ жената :) мајка ми била таму со баба ми, додека баба ми зборувала со неа, мајка ми ги гледала цвеќињата ( премногу сака ) и почнала да ги фајка, и баба ванѓа и рекла да ги остави :^)
И?|-(

• Ми се допаѓа
Реакции: Александар4

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
абе викам ви стфарно било сфе за њума, али не до толко као што народ еде оној што е производ на голему нужду
викам ви на цимера моега баба му била, немала очи а гледала, мани што гледала без очи па и видовита била, лечила од разни болести и предвидувала ситни стфари, тој е тој, ништо повише ништо помалце : )

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Од кога почнаа сериите за бабава баш ме заинтрегира. Гледав и видеа за неа и со неа,многу луѓе оделе како што кажа Парвати се гледала,а најинтересен е делот што имала моќ да зборува со починатите и да пренесува нивни разговори.Да се наежиш.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Од кај знаете дека била видовита и дека зборувала со мртвите?

Чисто информативно, серијата ме нервира.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не го разбирам неговиот јазик, не знам што пишал. А одговор од каде знаете не гледам.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Од кај знаете дека била видовита и дека зборувала со мртвите?

Чисто информативно, серијата ме нервира.
Да не би гледала т.е да би лажела не би имало толку многу народ, а серијава не е баш правилна т.е да во суштина тоа е но малку ја нашминкале приказната.
Има една бугарска емисија која направила документарен филм со соседите на Баба Ванѓа со кои таа се споделувала некако тоа ми е по веродостојно.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi