Џихад пред портите или само паника?

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Јас малку друкчие би го преформулирал твоето мислење.
Не сите верници се подложни кон правење на злодела.

Зборувам за бројот на злодела направени во име на религијата (Било која религија ) во споредба со злоделата направени во име на атеизмот.. Милиони жртви наспроти 0.

Не велам дека ние христијаните сме цвеќина за мирисање, ама сепак друго е да фатиш работа со муслиман, не знаат тие на културен начин да се разберат, а пак да фатиш работа со христијанин барем со нас македноциве одма ќе те предај, ќе ја изневери твојата доверба. Сепак зборувам за исклучоци не за сите :)

Прво: си слушнала за Зинедин зидан, Мохамед Али, Омар Шариф, Ајс Кјуб ? заедничко им е шо се муслимани. Мислиш дека сите муслимани се некултурни, необразовани, неинтелегентни идиоти? Второ: во првата реченица велиш дека не можиш да фатиш работа со муслиман зашто не знаат да се разберат културно а во трета реченица велиш дека зборуваш за исклучоци. Контрадикторност. Контрадикторност насекаде..

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Jackal би додал на моето погорно мислење дека религијата ги ограничува да ги надминат разликите, ама осеќам ќе го јадам на собиранки после тоа :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Jackal

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Не велам дека ние христијаните сме цвеќина за мирисање, ама сепак друго е да фатиш работа со муслиман, не знаат тие на културен начин да се разберат, а пак да фатиш работа со христијанин барем со нас македноциве одма ќе те предај, ќе ја изневери твојата доверба. Сепак зборувам за исклучоци не за сите :)
Тие муслиманите само за бејла се родени. Освен оружје врака и тепање друго ништо не знаат. Само насилство шират.
Уф ама толку не можам органски да ги сварам :eek:

Научивме да разбиваме атоми но не и предрасуди. И јас се надевам дека не си сериозна.
Тогаш што била инквизицијата кај христијаните?
Ловот на вештерки во Салем?

Религијата одамна го изгубила своето значење. Многу одамна, па затоа ден денес многумина погрешно ја толкуваат.

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Зборувам за бројот на злодела направени во име на религијата (Било која религија ) во споредба со злоделата направени во име на атеизмот.. Милиони жртви наспроти 0.

Прво: си слушнала за Зинедин зидан, Мохамед Али, Омар Шариф, Ајс Кјуб ? заедничко им е шо се муслимани. Мислиш дека сите муслимани се некултурни, необразовани, неинтелегентни идиоти? Второ: во првата реченица велиш дека не можиш да фатиш работа со муслиман зашто не знаат да се разберат културно а во трета реченица велиш дека зборуваш за исклучоци. Контрадикторност. Контрадикторност насекаде..

Не, сум слушнала, а и воопшто не ме интересираат. Да, велам јас за муслиманиве кои ги сретнувам во мојата околина, а тоа третото шо го велиш ти кај секој народ, без разлика на која припадност е има исклучоци, значи секаде постојат исклучоци.
Инаку секој си има право на сопствено мислење и да го искажи своето мислење, а гледам јас и ти не делиме исто мислење.

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Научивме да разбиваме атоми но не и предрасуди. И јас се надевам дека не си сериозна.
Тогаш што била инквизицијата кај христијаните?
Ловот на вештерки во Салем?

Религијата одамна го изгубила своето значење. Многу одамна, па затоа ден денес многумина погрешно ја толкуваат.

Сериозна сум. Ако не бев немаше да пишам.
Сепак е тоа мое мислење и мое размислување, секој си има различно размислување во тој поглед.

Авраам

Староседелец
11 јуни 2013
22
9
603
41
Сите вие што го обвинувате Христијанството за убиства грешите многу. Тие што убивале не убивале во името на Господа затоа што Господ ги сака сите свои чеда подеднакво, а вистинските негови поданици никогаш не би направиле смртен грев без покајание. Потсетете се само на Авраамовото воинство и како тој се вратил и ја освоил ветената земја и ќе видете колку е моќна Божјата волја. Ако Бог сака нешто, тој не ги праќа своите поданици да убиваат.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Сите вие што го обвинувате Христијанството за убиства грешите многу. Тие што убивале не убивале во името на Господа затоа што Господ ги сака сите свои чеда подеднакво, а вистинските негови поданици никогаш не би направиле смртен грев без покајание. Потсетете се само на Авраамовото воинство и како тој се вратил и ја освоил ветената земја и ќе видете колку е моќна Божјата волја. Ако Бог сака нешто, тој не ги праќа своите поданици да убиваат.

А зошто кај исламот би било поразлично?

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Јас не реков ништо за Исламот, нити пак ги споменав некаде. Јас ви кажав дека неосновано обвинувате.

Никој никого не обвинува, се прави само компарација. Тоа не прави никого од нас помалку или повеќе верник. Пак ќе кажам терминот религија се повеќе и повеќе се злоупотребува.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Не, сум слушнала, а и воопшто не ме интересираат. Да, велам јас за муслиманиве кои ги сретнувам во мојата околина, а тоа третото шо го велиш ти кај секој народ, без разлика на која припадност е има исклучоци, значи секаде постојат исклучоци.
Инаку секој си има право на сопствено мислење и да го искажи своето мислење, а гледам јас и ти не делиме исто мислење.

како тоа секаде има исклучоци ама не и кај муслиманите? Конфузно е. Слободно имај мислење. јас не те спречив во тоа, само дебатирам.