Преку глава од тие матурски/дипломски вечери.За неколку часа забава се троши многу време за подготовка, трчање за облека, трошење пари за одела/фустани кои само еднаш ќе се облечат и потоа ќе се покажуваат на деца/внуци.Сето тоа за мене е кич.
Матура.
За што славење?Што син ми едвај ќе заврши средно со двојки? Тоа да го славам па уште и да му уплаќам за полагање за кола?
Димпломска е исто срање друг мирис.Што ако си завршил факс?Си добил ли стипендија за да продолжиш со дошколување во странство или пак те вработиле во јака фирма?Или славиш затоа што после 6 години студирање и подмитување си добил обична хартија од која се’ што можеш да направиш е да ја урамиш или пак да ја бутнеш во подрум за да не фаќа прашина по дома.
Јас сепак не би се согласила со повеќето мислења... тоа според мене е последната вечер и најубавата вечер... на матурската си поминав најубаво и ми останаа многу спомени од истата, мака ми е сега многу што не бев 2 вечер а за делот на фустаните се согласувам со вас, не треба многу пари да се фрлат по тие работи, поедноставно, поубаво... сепак еднаш во животот си средношколец и дипломираш, па затоа и ги подржувам тие забави