лајк ти е за совет, лоратидин и тј маст декотал, па кд да се мачкамо у дует ? : )алергична сум на пеницилин,прав и трева. Сега во пролет имам големи проблеми. Нон стоп ми солзат очите, кивам а и се црвенеам. Спас во Лорадатин и маст Декотал.
ахахахахлајк ти е за совет, лоратидин и тј маст декотал, па кд да се мачкамо у дует ? : )
иам, тј такф полен гадан и тија зелени траве смрдљиви :maskaахахахах
ко че имаш алергија тогаш![]()
Urticaria cholinergica - поголем физички напор, потење, анксиозност или стрес го предизвикуваат овој тип на уртикарија, кој се карактеризира со ситни мали уртики кои потсетуваат на вирален егзантем. Медијатор е ацетилхолинот кој се ослободува од симпатикусните нервни завршетоци во кожата.Каде да направам тест за да видам на што сум алегичен? Имам проблем со кожата ме чеша кога ќе излезам надвор на сонце и кога ќе се вложувам напор или возбудам итн.. Според тоа што истражував и ми посочија на холинергична уртикарија или нешто на храна, адитиви... :S
Ете така. Тој првиот го користев што ми имаше вкус на згмечено нане со неперени чорапи
Мислам дека се издржува со животинки дома, ама со редовно чистење влакна и проветрување...
Тоа и планирам, сепак фала што си се потрудила...Urticaria cholinergica - поголем физички напор, потење, анксиозност или стрес го предизвикуваат овој тип на уртикарија, кој се карактеризира со ситни мали уртики кои потсетуваат на вирален егзантем. Медијатор е ацетилхолинот кој се ослободува од симпатикусните нервни завршетоци во кожата.
Значи, прво ќе земиш упат од матичен, и ќе одиш на клиника - на алергологија, ќе ти направат тест (резултати читаат после 15-20 мин.) и со резултатот кај матичниот (или постручно кај алерголог или дерматолог) кој ќе ти препише соодветна терапија.